
باشگاه خبرنگاران جوان - فیلیپو گرندی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که برای رایزنی با مقامهای کشورمان به تهران سفر کرده است با علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دیدار و درباره مسایل آموزشی دانش آموزان اتباع مقیم ایران، گفت و گو کرد.
گرندی که به همراه یوجی هان سو، رئیس دفتر منطقهای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و یومیکو تاکاشیما ایشیکاوا نماینده این کمیساریا در ایران به منظور بررسی آخرین وضعیت پناهندگان افغانستانی به وزارت آموزش و پرورش آمده بود، ضمن تشکر از میزبانی بسیار خوب کشور ایران گفت: از چندی پیش قصد سفر به ایران را داشتم که به دلیل مشکلات اخیر، امکان آن برایم فراهم نشده بود و دوست داشتم پیش از اتمام ماموریت خود در این حوزه و پیش از پایان سال میلادی، به ایران سفر کنم؛ چرا که ایران هم از ابعاد کاری و هم از بعد شخصی برای من اهمیت بسیاری دارد.
وی دلیل اصلی سفر خود گفت: ایران خدمات ارزندهای به پناهندگان ارایه میدهد و بارها این موضوع را در مجامع مختلف جهانی بیان کردهام و بسیار تأکید داشتم که دراین زمینه از کشور شما الگو بگیرند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، به آثار سوء ناشی از جنگ اخیر ایران اشاره کرد و ضمن عرض تسلیت درگذشت برادر وزیر آموزش و پرورش گفت: مطلع شدم جنابعالی شخصا دچار آثار سوء این جنگ شده و برادرتان را از دست دادهاید؛ از شنیدن خبر درگذشت برادر شما متاثر شدم و به شما بابت این اتفاق تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: به شرایط سخت ناشی از تحریمها در ایران، آگاهیم و میدانیم که سبب چالشهای بسیاری سبب شده است.
گرندی با ابراز تاسف بابت تخصیص بودجه اندک کمیساریا به ایران برای کمک و ارایه خدمات به پناهندگان، گفت: نسبت به این بیعدالتی و بودجه اندک بسیار متأسفم؛ زیرا بابت خدماتی که شما ارایه میدهید باید بودجه بیشتری ارائه شود، ولی به دلیل وجود مشکلاتی که ازآن آگاه هستید، این امکان فراهم نیست.
وی از خدمات ایران به پناهندگان افغانستانی، گفت: پیش از سفر به ایران در افغانستان بودم. این کشور همچنان نیاز به کمک دارد زیرا آموزش دختران بعد از دوره ابتدایی در این کشور امکان پذیر نیست و این امر برای ما دغدغه بزرگی ایجاد کرده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت: همچنین از وزیر امور خارجه درخواست کردیم تا موضوع طرح بازگشت پناهندگان بصورت تدریجی اتفاق بیفتد و از شما بابت معافیت برخی از این پناهندگان از بازگشت به کشورشان تشکر و قدردانی میکنم، زیرا بازگشت تدریجی این افراد فرصت مناسبی برای حل مشکلات آنان فراهم میکند.
گرندی، با اشاره به خبر امکان آموزش مجازی به دانش آموزان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: مطلع شدم ایران پیشنهادی برای آموزشهای مجازی به دانش آموزان خارج از کشور ارائه داده است، ما از این تصمیم حمایت میکنیم و میدانیم این اقدام شما برای نسل جوان بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی اعتبارات سازمان ملل متحد گفت: میدانم که یک شریک کاری متمولی نیستم ولی اگر اجازه دهید یک شریک کاری باقی بمانیم.
منبع: آموزش و پرورش