وزیر میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه البرز بهشت تپه‌های باستانی است گفت: تقریباً هیچ نقطه‌ای در این استان وجود ندارد که از جاذبه گردشگری یا تاریخی بی‌بهره باشد. باید این ظرفیت‌ها به خوبی معرفی و در مسیر توسعه پایدار گردشگری به کار گرفته شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدرضا صالحی‌امیری در جریان سفر به استان البرز و بازدید از مجموعه‌ای از بنا‌های تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری این استان، با اشاره به اهمیت جایگاه البرز در نقشه توسعه گردشگری کشور، از برنامه‌ریزی‌های گسترده دولت برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این استان خبر داد.

وی ادامه داد: دولت خود را موظف می‌داند در کنار مردم برای رفع مشکلات و توسعه همه‌جانبه استان‌ها تلاش کند. البرز یکی از استان‌های کانونی کشور است که همه آنچه ایران بزرگ از نظر جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، صنعت و طبیعت در خود دارد، در اینجا به‌صورت متمرکز دیده می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه مهم البرز در مسیر ارتباطی غرب و شمال کشور گفت: البرز در خط مقدم تحمل بار جمعیتی تهران و مسیر‌های غربی و شمالی قرار دارد؛ بنابراین نیازمند زیرساخت‌های گسترده گردشگری و خدماتی است.

وزیر میراث‌فرهنگی از افتتاح قریب‌الوقوع یک هتل پنج‌ستاره در کرج با حمایت استاندار سخت‌کوش استان خبر داد و افزود: این طرح گام بلندی برای ورود تور‌های گردشگری جهانی به استان البرز است. همچنین چندین مرکز گردشگری نیز در حال ساخت و تکمیل است.

وی ادامه داد: البرز یکی از استان‌های سرآمد در حوزه گردشگری طبیعی و میراث فرهنگی است. از جمله این آثار می‌توان به پل صفوی، قلعه عزیز و تپه ازبکی اشاره کرد که از اهمیت جهانی برخوردار هستند.

در پاسخ به پرسشی درباره تپه‌ها و روستا‌های باستانی رهاشده در استان، صالحی‌امیری تصریح کرد: حجم آثار تاریخی و تپه‌های باستانی در استان بسیار بالاست. ما متعهد هستیم که در نخستین فرصت، گروه‌های متخصص باستان‌شناسی را از طریق پژوهشگاه میراث‌فرهنگی به استان اعزام کنیم تا مطالعات میدانی و کاوش‌های لازم انجام شود. این فرآیند نیازمند یک سال مطالعه و برنامه‌ریزی علمی است. نتایج آن نیز به مردم و مسئولان استانی گزارش خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی تأکید کرد: هدف ما این است که با احداث موزه‌ها و احیای فضا‌های تاریخی، امکان بازدید مردم از این گنجینه‌های ارزشمند فراهم شود.

وی با بیان اینکه «البرز بهشت تپه‌های باستانی است» گفت: تقریباً هیچ نقطه‌ای در این استان وجود ندارد که از جاذبه گردشگری یا تاریخی بی‌بهره باشد. باید این ظرفیت‌ها به خوبی معرفی و در مسیر توسعه پایدار گردشگری به کار گرفته شوند.

صالحی‌امیری همچنین درباره برنامه‌های دولت برای افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری گفت: در حال حاضر بیش از ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور فعال است با سرمایه‌ای بالغ بر ۸۷۰ همت. پنج بسته مشوق ویژه نیز از سوی دولت تصویب و ابلاغ شده است، از جمله معافیت گمرکی برای بیش از ۲۰۰ قلم تجهیزات هتلی، تسهیلات بانکی و مجوز ساخت هتل‌های ترکیبی.

وی از برنامه‌ریزی دولت برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از ۷.۳ میلیون گردشگر وارد کشور شدند. امسال هدف ما رسیدن به عدد ۹ تا ۱۰ میلیون نفر است.

در پایان، وزیر میراث‌فرهنگی ضمن اشاره به شرایط دشوار کشور در سایه جنگ تحمیلی اخیر، خاطرنشان کرد: دولت با همه توان در حال تأمین کالا‌های اساسی و امنیت عمومی است. در این مسیر، از مردم بابت برخی سختی‌های ایجاد شده صمیمانه عذرخواهی می‌کنم و تأکید می‌کنم که توسعه گردشگری یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های دولت برای رونق اقتصادی و افزایش نشاط اجتماعی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.