سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در حال حاضر، در ۲۴ استان و ۵۰ شهر با تنش آبی مواجه هستیم .نکته‌ای که وجود دارد این است که شرایط این ۲۴ و ۵۰ شهر یکسان نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگو با شبکه خبر اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر با کاهش بارش‌ها روبرو هستیم و در پنجمین سال پیاپی خشکسالی قرار داریم. اگر در سال اول خشکسالی رخ دهد و در سال بعد ترسالی باشد و دوباره سال خشکسالی دیگری بیاید، مدیریت خشکسالی نسبتا آسان‌تر است. 

وی ادامه داد: اما زمانی که سال‌های خشکسالی به صورت پیوسته اتفاق بیفتند، انباشت خشکسالی از سال‌های قبل ذخیره شده و به اصطلاح خشکسالی القایی شکل می‌گیرد.

بزرگ زاده توضیح داد: این موضوع کار را برای مدیریت خشکسالی در سال پنجم سخت‌تر از سال چهارم و سال چهارم را نیز سخت‌تر از سال سوم خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در این مدت، ما ۴۰ درصد بارش کمتر داشتیم و ۴۳ درصد ورودی سدهای کشور نیز کاهش یافته است. با این حال، به دلیل مدیریت فعال‌سازی سدها، حجم ذخیره آب در سدها به طور کلی در کشور نسبت به پارسال حدود ۲۶ درصد عقب است.

سخنگوی صنعت آب کشور یادآور شد: با وجود این کاهش ورودی، ما موفق شدیم که با مدیریت بهتر و رهاسازی‌های مؤثر، تنها ۲۶ درصد کاهش ذخیره داشته باشیم تا مقداری آب ذخیره داشته باشیم که بتوانیم از آن استفاده کنیم.

بزرگ زاده ياد آورشد: ما باید برای زمستان برنامه‌ریزی کنیم و بارش‌ها را تا آن زمان مورد توجه قرار دهیم. در حال حاضر، در ۲۴ استان و ۵۰ شهر با تنش آبی مواجه هستیم و در حال مدیریت این مسائل با ۱۶۹ پروژه هستیم. نکته‌ای که وجود دارد این است که شرایط این ۲۴ و ۵۰ شهر یکسان نیست.

وی افزود:به عنوان مثال، در استان‌های البرز و تهران، آب از آبیک قزوین شروع می‌شود و سد طالقان را تأمین می‌کند. تمام استان البرز و استان تهران از منابع مشترک آبی استفاده می‌کنند و این موضوع شامل بیش از ۲۰ میلیون نفر می‌شود.

بزرگ زاده ياد آورشد: ما ۵۰ درصد آب تهران را از منابع زیرزمینی و ۵۰ درصد دیگر را از منابع سطحی تأمین می‌کنیم. سیستم‌های آب‌رسانی در غرب و شرق تهران در حال کار هستند، به طور مثال، سامانه‌های سدهای طالقان و امیرکبیر آب را به تهران تحویل می‌دهند. با این حال، با توجه به اینکه بارش‌ها به شدت کاهش یافته است، فشار بیشتری بر منابع آبی وارد نمی‌شود و ظرفیت تأمین آب محدود است. ما نمی‌توانیم به طور نامحدود چاه‌ها را افزایش دهیم زیرا این کار باعث افت سطح آب می‌شود.

بزرگ زاده تاکید کرد: در حال حاضر، پروژه‌هایی برای انتقال آب در حال اجراست که امیدواریم به زودی نتیجه بدهد، اما باید توجه داشت که تأمین آب به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز شهروندان باشد.

وی افزود:تنها و اصلی‌ترین روش ما مدیریت مصرف آب است. سرانه آب مصرفی تهرانی‌ها و البرزی‌ها بسیار بالاست و ما باید با کاهش مصرف، بدون اینکه از استانداردهای جهانی پایین‌تر بیفتیم، بتوانیم این بحران را مدیریت کنیم.

 

 

 

برچسب ها: کمبود آب ، توزیع آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۱۱
Iran (Islamic Republic of)
قاسمی
۱۳:۴۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
چرا زوتربفکرخریدآب شیرین کن نیفتادینن چرا مامردم باید ناترازی مدیرت شماها داسخگوباشیم مسانی ک قبول مدیریتی کردنن اوناباید جوابگو باشنن نه مامردم مقصرکمبودبرق وآب مامردم نیستیم!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
قابل توجه سردبیر
۱۳:۴۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
لطفا به مدیران صدا و سیما بگویید در شبکه های قیلم و سریال و ورزش و کودک و مستند و استانی مرتب زیر نویس کنند یا کلیپ های 1 دقیقه ای برای صرفه جویی آب و برق پخش کنند.لااقل 10 درصد کاهش مصرف خواهیم داشت با این کارها.
توصیه اکید کنید شستن حیاط را بشدت محدود کنند.میزان دفعات دوش حمام هم کم کنند.شستن ماشین هم فعلا انجام ندهند.همین سه موضوع دلیل مصرف زیاد آب است.بقیه موارد مهم نیستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
من و تمامی هم نسل هام که تا 1 2 سال دیگه فارغ التحصیل میشیم (دهه 80)
تماما داریم زبان یاد میگیریم فقط بریم
هر موفع درست شد بر میگردیم
برای خودتون
United States of America
a
۰۹:۴۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
خب ریشه یابی کنیدببینیدچراچندساله فقط ایران ازبارش بارون محروم شده،واقعایجای کارمیلنگه ،بعضیامیگن تغییرات اقلیمی ،ولی چرااین تغییرات فقط واسه ایران اتفاق افتاده ،الان بارش بارون عربستان ازمابیشترشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
برق و آب ارزونی حق مسلم ماهست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
مثل همیشه مردم مقصرند، خودتون میگید مصرف خونگی فقط هشت درصده،بقیشو چرا شما درست نمیکنید؟فقط با این حرفا حرص مردم رو درمیارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
اینا که یک شبه اتفاق نیقتاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
تمام کمبود های گاز و برق و آب ۱۰۰٪ بخاطر سو مدیریت و همچنین عدم ارتباط با دنیا برای داشتن تکنولوژی های به روز هست. وگرنه با همین مقدار بارش هم میشد کاری کرد
متاسفانه بخاطر مهاجرت هم کشور از داخل هم عقب مونده
Germany
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
غرقابی باید ممنوع بشه
فقط گلخونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
ابخیزداری .گرفتن حق ابه ها ازهمسایگان .بستن چاههای غیر مجاز و اوردن اب دریای عمان باید ازبیس سال پیش شروع میشد نه حالا که به بحران رسیدیم سایر مشکلات کشور هم مثل جادهها دقیقا دربحران هستند که باید ازبیس یال پیش اقدام میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
یکماهه چاه غیر مجاز توی دماوند رو گزارش دادم،سایت sajam ثبت کردم چون طرف تاجر و پولداره کسی کاری با چاه 70 متریش نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
تقصیر بارونه ،ن مدیریت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
باید کمبود آب داشته باشیم با این رودخانه های عریض وکم عمق .شما مذاکره می کنید آب از افغانستان میگیرید به جای کانال یارودعمیق کم عرض آب وارد رود عریض ودرسطح زمین روان و تبخیر می شود متاسفانه مسئولین ما فقط پست وزارت میگیرند بدون اینک فکر وبرنامه داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
هدر رفت آب در سیستم انتقال خیلی زیاد هست. بعضی ارگانها و ادارات هنوز در حال پر کردن استخر هستند خوب شما که استخر پر می کنی درست که از چاه اختصاصی خودت داری استفاده می کنی اما داری از صفره زیرزمینی همون منطقه کم آب داری برداشت می کنی.
Germany
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
لطفن منتشر نکنید
بایستی برا اب پشت سدها در این شرایط نیروی پلیس برا محافظت گذاشتن شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
مگه آبیم مونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
گناه ، بخاطر گناهان هست ،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
یکی از دلایل اصلی این تنش آبی ، بی تدبیریهای گذشته است !
ما از بارشها به نحو حد اقلی بهره می بریم و فرصت ها را تبدیل
به تهدید می کنیم !!!
یکی از موضوعات زیر بنایی ، آبخیزداری است که از زمان دولت
یازدهم ، تقریبا به حالت تعطیل درآمده و،،،،،،،،،،، !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
مشکل برق و حل میکردی. و ارزان از کولر گازی استفاده میشد کشت هندوانه به اندازه مصرف کشور میشد چاه های قاچاقی جمع میشد که یک نفر سود کند لا چاه غیر مجاز یک ملت زندگیست خیلی راه هست برای کنترول و کمبود آب ولی دریغ از یک درصد اهمیت مسئولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
جان مادرتون سواد ندارید نظر ندید،خیلی واجب نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۲ مرداد ۱۴۰۴
مردم جهان دارن چطور زندگی میکنن ،وما چطور ،نگران حداقل حقوق شهروندیمون هستیم آب،برق،یکی از افسرده ترین مردم کشورها شده مردم کشورمون
آخرین اخبار