به گفته رئیس سازمان فضایی، ماهواره ناهید ۲ نخستین گام در مسیر دستیابی به فناوری‌های ارتباطی پیشرفته و دستیابی به مدار ژئو محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ فاطمه کربلایی - صبح امروز -جمعه ۳ مردادماه- ماهواره مخابراتی ناهید ۲ با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار قرار گرفت. حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور، در گفت‌و‌گو با اخبار ساعت ۱۴، جزئیاتی از این مأموریت فضایی را اعلام کرد.

به گفته سالاریه، ناهید ۲ نخستین ماهواره از خانواده ماهواره‌های مخابراتی بومی کشور است که با هدف توسعه فناوری‌های ارتباطات فضاپایه طراحی و ساخته شده است. وی افزود: «این ماهواره پس از انجام تست‌ها و آزمون‌های فنی مختلف در زیرسیستم‌های گوناگون، ارزیابی دقیقی از فرایند طراحی و ساخت را فراهم خواهد کرد.»

رئیس سازمان فضایی همچنین از ساخته شدن نمونه دوم این ماهواره خبر داد که به‌زودی با پرتابگر داخلی در مدار قرار خواهد گرفت. او در ادامه گفت: «ماهواره ناهید ۳ نیز به عنوان نسل بعدی این سری، با قابلیت‌های پیشرفته‌تر و پهنای باند بالاتر در دست طراحی و ساخت است.»

وی افزود: از جمله دستاورد‌های مهم ناهید ۲، استفاده از باند فرکانسی KU برای نخستین بار در کشور است؛ باندی که امکان برقراری ارتباطات پهن‌باند را فراهم می‌کند. سالاریه خاطرنشان کرد: «تاکنون این فناوری در کشور وجود داشته، اما به صورت عملیاتی در مدار تست نشده بود و اکنون برای نخستین‌بار در ماهواره ناهید ۲ این آزمایش صورت می‌گیرد.»

وی ادامه داد: «در این ماهواره همچنین نسل‌های جدیدتری از فناوری‌های پیشین نظیر سیستم کنترل وضعیت سه‌محوره، سیستم توزیع توان، کنترل دما و سایر زیرسیستم‌های مرسوم ارتقا یافته‌اند و قرار است در فضا مورد آزمون قرار گیرند.»

بر اساس اعلام سالاریه، تکنولوژی مرکزی، اصلی و محوری این ماهواره به کارگیری ارتباطات و تست ارتباطات در باند KU و توسعه این فناوری است که برای اولین بار قرار است در کشور ما تست شود.

وی تأکید کرد: «فرایند تزریق مداری ناهید ۲ حدود دو ساعت پیش انجام شد و اکنون در مراحل نخست دریافت سیگنال‌های سلامت و راه‌اندازی گام‌به‌گام زیرسیستم‌ها هستیم.»

رئیس سازمان فضایی گفت:« گزارش‌های فنی و تخصصی مربوط به عملکرد این ماهواره به‌صورت روزانه و هفتگی از طریق وب‌سایت‌های سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی و وزارت ارتباطات منتشر خواهد شد.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
اینگونه پیشرفتهای علمی کشورمان که بسیارند ،
خوب است که مورد توجه نسلهای جوان قرار گیرد !
بخصوص نسلهاییکه اوضاع علمی و .. قبل انقلاب
برایشان به دروغ ، عالی ترسیم شده است !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
ماهواره با ماندگاری یک ساله .چرا این ماندگاری بیشتر نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
ما اگر میخوایم قوی باشیم باید ماهواره ی مخابراتی،سنجش از دور،نقشه برداری ،جاسوسی و نظامی از خودمون توی مدار داشته باشیم
آخرین اخبار