رئیس اتحادیه کسب و کار‌های مجازی توصیه کرد که از طریق معافیت یا تعویق در پرداخت حق بیمه کارفرما و مالیات، گامی برای کمک به کسب‌وکار‌ها برداشته شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به آسیب‌های وارد شده به کسب‌وکار‌ها در جریان حوادث اخیر، تأکید کرد که حمایت‌های دولت باید شکل عمومی‌تری به خود بگیرد و با ساختار مشخص‌تری اجرا شود.

محمدجواد الفت‌نسب در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «ما به عنوان اتحادیه، صدای اصناف و واحد‌های صنفی عضو خود هستیم و تلاش می‌کنیم این صدا را به حاکمیت برسانیم. البته دولت نیز با محدودیت منابع مواجه است، اما به نظر می‌رسد برای حمایت از کسب‌وکارها، بیشتر یک همت لازم است.

او با اشاره به گستردگی آسیب‌ها، توضیح داد: «تعداد زیادی از کسب‌وکار‌ها در جریان رخداد‌های اخیر دچار آسیب شدند؛ این آسیب‌ها هم به دلیل اختلالات گسترده در اینترنت و هم به دلیل شرایط روانی جامعه و رکود اقتصادی مردم بود. در این فضا، مصرف‌کنندگان صرفاً به دنبال تأمین نیاز‌های ضروری خود بودند و بسیاری از کالا‌ها مانند پوشاک و سایر محصولات غیرضروری از سبد خرید مردم حذف شد.»

الفت‌نسب افزود: «پیشنهاد من این است که اگر امکان حمایت مالی مستقیم وجود ندارد، دست‌کم از طریق معافیت یا تعویق در پرداخت حق بیمه کارفرما و مالیات، گامی برای کمک به کسب‌وکار‌ها برداشته شود. این نوع حمایت‌ها، عملی‌تر و در دسترس‌تر از اعطای وام و تسهیلات است.»

او ادامه داد: «امروز دیگر نباید مسئولانی در ساختار تصمیم‌گیری حضور داشته باشند که دیدگاه مثبتی نسبت به اقتصاد دیجیتال و فضای آنلاین ندارند. این نگاه‌ها، طی سال‌های گذشته بار‌ها به کسب‌وکار‌ها آسیب زده و موجب بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران شده‌اند. اکنون اگر به یک سرمایه‌گذار بگوییم در حوزه کسب‌وکار‌های آنلاین سرمایه‌گذاری کن، احتمالاً پاسخ او مثبت نیست.»

الفت‌نسب تأکید کرد: «مشکل اصلی فقط جنگ یا تحریم نیست، بلکه محدودیت‌های مکرر اینترنت، بی‌اعتمادی به کسب‌وکار‌های رسمی و برخورد‌های سلیقه‌ای نیز موجب شده‌اند که سرمایه‌گذاران به این حوزه ورود نکنند. اگر این شرایط ادامه یابد، نباید انتظار توسعه اقتصادی در بخش دیجیتال را داشته باشیم.»

رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به اولویت‌بندی در تخصیص حمایت‌ها، گفت: «قطعاً برخی کسب‌وکار‌ها مانند فعالان حوزه فروش بلیت هواپیما یا کسب‌وکار‌هایی که به GPS وابسته هستند، دچار مشکلات شدیدتری شده‌اند و باید در اولویت قرار گیرند. اما هنوز مشخص نیست دولت چه سازوکار و شاخص‌هایی برای توزیع حمایت‌ها در نظر گرفته و انتظار داریم در این زمینه شفاف‌سازی و ساختارسازی صورت گیرد.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار