مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از رونمایی از سامانه املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان- حجت‌اله میرزایی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و آیین رونمایی از سامانه املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: در ماه‌های گذشته در اخبار گفته می‌شد که املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری با نوعی آشفتگی و بی‌نظمی همراه است و برخی از پیگیری‌های رسانه‌ای هم پیرو این موضوع شکل گرفته است. پیگیریها ما را بر آن داشت تا نظمی به این آشفتگی دهیم و به یک نظام جامع قابل دفاع دست یابیم.

وی افزود: امروز سامانه جامع املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری رونمایی می‌شود و این جامع‌ترین و کامل‌ترین سامانه املاک و مستغلات است. اما آنچه مورد اهمیت است، این است که برای صندوق‌های بازنشستگی در همه جای دنیا به ویژه تورم، اموال غیر منقول و به ویژه املاک، مهمترین بخش دارایی‌ها هستند و به حفظ ذخایر و دارایی‌های مالی صندوقهای بازنشستگی به عنوان نهاد بین نسلی، کمک می‌کنند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: در گذشته نیز این املاک کمک کرده تا این دارایی بین‌نسلی که مجموعه‌ای از ذخایر انباشته شده نزدیک به ۱۰۰ سال بیمه پردازی بازنشستگان است، حفظ شود و برای بازپرداخت تعهداتی که صندوقها به بازنشستگان و مستمری بگیران دارند، به عنوان پشتوانه از آن استفاده شود.

وی تاکید کرد: صیانت از این املاک اهمیت زیادی دارد. در شرایط تورمی، به ویژه طی سه دهه گذشته که بیشتر سال‌های آن، تورم بخش مسکن از تورم عمومی بالاتر بوده است، لذا برای عبور از کمند کاهش قدرت و برای حفظ قدرت خرید صندوق بازنشستگی، صیانت از این املاک بسیار مهم است.‌میرزایی با اشاره به ویژگی‌های این سامانه خاطرنشان کرد: در این سامانه، ۲۱۴ فیلد اطلاعاتی پیش‌بینی شده است. این سامانه برای صیانت و حفظ دارایی‌ها و انتقال آن به نسل‌های بعدی، مولدسازی و مدیریت محل استقرار فعالیت‌ها یا تهاتر آن با سایر دارایی‌ها کمک می‌کند.

 

به گفته وی، در این سامانه همه املاک با چندین ویژگی و شناسنامه قابلیت پیگیری دارند که شامل نوع کاربری، ارزش دفتری، متراژ، شناسنامه حقوقی و ثبتی که وضعیت این ملک از حیث سابقه و روند تغییرات پرونده در گذشته پیگیری شده، است. همچنین وضعیت پلاک ثبتی و وضعیت فنی و تکنیکال و تاسیسات برای املاک ساختمانی و تاسیساتی برقی و تهویه مشخص است.

 

وی تصریح کرد: علاوه بر این، در این سامانه شناسنامه جغرافیایی مشخص است و امکان رصد و مدیریت مصرف آب و انرژی وجود دارد.

 

بنابر اظهارات مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در حال حاضر حدود ۲۰۵۰ واحد ملکی وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های وابسته در این سامانه ثبت شده است که برخی پرونده‌ها دایره حقوقی دارد. از میان این ۲۰۵۰ واحد ملکی، برخلاف آنچه که در ماه‌های گذشته گفته شده، فقط سه واحد ملکی در تصرف غیر است که در نهاد قضایی در حال پیگیری است که برای دو مورد حکم تخلیه گرفته شده و یک واحد دیگر در مرحله نهایی صدور رای است.

 

میرزایی تاکید کرد: ارزش دفتری املاک متفاوت است و برخی نیازمند ارزشگذاری مجدد است، اما در برخی موارد ارزش آنها، از آنچه امروز به عنوان ارزش دفتری آن شرکت‌ها اعلام شده، بیشتر است. البته ارزش گذاری‌ها هنوز به روز نشده، زیرا در شرایط تورمی امکان ارزشگذاری دقیق وجود ندارد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین به دنبال برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی درباره استعفای مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، شایعه استعفای خود را رد کرد و گفت: اگر این شایعات باعث تفریح و شادی آنها می‌شود، من مشکلی ندارم. تعامل ما با مجلس بسیار عالی بوده و بالاترین سطح تعامل را داشته‌ایم. هر لحظه که دولت و وزیر اراده کنند که من در این صندوق نباشم، تابع هستیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص پرداخت «وام ضروری» گفت: وام ضروری از ۳۰ به ۵۰ میلیون افزایش یافته و از ۸۵۰ هزار ثبت نامی حدود ۵۵۰ هزار نفر شرایط دریافت وام را دارند که در قرعه کشی حدود ۳۰۰ هزار نفر انتخاب شدند و وامشان در حال پرداخت است.

میرزایی در ادامه با اشاره به جمعیت مستمری بگیران گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳، تعداد بازنشستگان صندوق حدود یک میلیون و ۷۷۰ هزار نفر است که ۸۰ هزار نفر امسال بازنشسته می‌شوند. حدود ۷۰۰ هزار نفر بیمه پردازی داریم و از ۱۵ سال پیش تقریبا بیمه پرداز جدیدی به این صندوق اضافه نشده است، مگر در موارد خاص و این یکی از عواملی بوده که شاخص‌های صندوق را به سمت ناپایداری برده است. امروز شاخص پشتیبانی صندوق حدود ۰.۴۶ درصد است.

میرزایی همچنین درباره مطالبات معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰ که حدود ۶۰ هزار نفر هستند، گفت: این افراد مطالبات معوقی داشتند که در بودجه امسال، مبلغ ۱۰ همت برای آن پیش‌بینی شده است. با حمایت رئیس سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد این مبلغ در دو قسط پرداخت شود. قسط اول در خردادماه پرداخت شد، اما پرداخت قسط دوم که قرار بود در تیرماه انجام شود، به دلیل محدودیت منابع به تعویق افتاد. تلاش‌ها برای تحقق وعده پرداخت این قسط در مردادماه همچنان ادامه دارد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار