دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد به ریاست قاضی غلامرضا جواهری، نماینده دادستان، متهم، اولیای دم و وکلای دو طرف در حال برگزاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان- دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد امروز ۶ مردادماه ۱۴۰۴ در شعبه یکم دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی غلامرضا جواهری و با حضور مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهم، اولیای دم و وکلای دو طرف در حال برگزاری است.

قاضی در ابتدای جلسه دادگاه گفت: این دادگاه جهت رسیدگی به اتهام متهم پرونده دایر بر مباشرت در قتل عمدی زن مسلمان در ماه حرام مرحومه الهه حسین‌نژاد با ایراد ضربات چاقو و مخفی کردن جسد و تخریب عمدی اموال مشتمل بر دو عدد گوشی تلفن همراه، کیف و مدارک کارت ملی و گواهینامه برگزار شده است. 

وی افزود: دادگاه با اعلام رسمیت و علنی بودن محاکمه با توجه به محتویات پرونده و دقت در اوراق قضایی، برگزار شده است.

مادر مرحومه الهه حسین نژاد در جلسه دادگاه گفت: الهه ۸ سال بود که سرکار می‌رفت و برای بهبود شرایط برادر معلول ۱۴ ساله خود که نامش آرش است به ما کمک می‌کرد.

وی افزود: الهه من بسیار زحمتکش بود. آن روز با الهه تماس گرفتم گفتم وقت دکتر دارم بیا و مراقب آرش باش او بلافاصله گفت تا ۱۰ دقیقه دیگر خودم را می‌رسانم. از ۱۰ دقیقه‌ای که الهه گفت تا الان بیش از ۲ ماه گذشته است. آرش صبح تا شب الهه را صدا می‌کند به او گفتیم که خواهرش به مسافرت رفته است.

در ادامه جلسه دادگاه، پدر و مادر الهه حسین‌نژاد، از محضر دادگاه تقاضای اشد مجازات برای متهم را خواستار شدند.

وکیل خانواده اولیای دم در جایگاه حاضر شد و گفت: براساس محتویات پرونده، اقرار صریح متهم، گزارش پزشکی قانونی، گزارش کارشناسی صحنه جرم، مکاتبات مخابراتی، آثار خون بر صندلی خودروی متهم و نهایتاً اقرار بی، چون و چرای متهم به قتل عمد با ضربات چاقو و تلاش در اخفای جسد کوچکترین تردیدی در عمدی بودن قتل باقی نمی‌ماند.

وی ادامه داد: مرحومه حسین نژاد دختری جوان، مسلمان، اهل دیانت، تحصیل کرده و با آینده‌ای روشن بود که با نهایت قصاوت با انگیزه‌ای فرومایه و با خشونتی فراتر از تحمل وجدانی انسانی در ماه حرام به قتل عمدی رسیده است. مطابق ماده ۲۸۹ و ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی نوع جنایت ارتکابی از مصادیق بارز قتل عمد محسوب می‌شود و با عنایت به بند الف ماده ۳۸۱ مجازات آن قصاص نفس است. پدر و مادر مقتوله صاحبان حق قصاص هستند و به موجب حق مسلم شرعی و قانونی به صراحت اعلام می‌کنیم که خواسته قطعی موکلان اجرای حکم قصاص نفس در ملاعام است این خواسته صرفاً برای التیام دل‌های سوخته ما نیست بلکه برای احیای حیثیت خون ریخته شده و برای اجرای عدالت و برای بازدارندگی از تکرار چنین جنایت وحشیانه‌ای در جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: جنایت حاضر نه در خفا و لحظه جنون بلکه با عمد و برداشتن چاقو با انتقال جسد و قصد ربایش تلفن همراه و سلب حیات صورت گرفته است. متهم با اقداماتی همچون معدوم سازی تلفن همراه نشان می‌دهند که تمام ظرفیت‌های مجرمانه خود را برای پنهان کردن جرم استفاده کرده است. براساس مستندات و مدارک و نیز اقرار قتل عمدی و تحقیقات پلیس و بازسازی صحنه جرم کاملا محرز است که رکن مادی و روانی قتل عمدی از سوی متهم پرونده صورت گرفته است بنابراین درخواست قصاص در ملاء عام را دارم.

حضور رئیس کل دادگستری استان تهران در نخستین جلسه دادگاه قتل الهه حسین نژاد

دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد

قاضی جواهری اظهار کرد: براساس نظریه رئیس اداره پزشکی قانونی در ارتباط با گزارش روان پزشکی متهم مبنی بر اینکه متهم علائمی دال بر اختلال بارز روان پزشکی ندارد و سابقه‌ای از اختلال روان پزشکی ارائه نمی‌شود. نظریه پزشکی قانونی مورخ ۳ تیر ۱۴۰۴ مندرج در پرونده مبنی بر اینکه دلیلی مبنی بر فقدان قوه تمیز در هنگام ارتکاب جرم احراز نشده است و سابقه روان پزشکی مبنی بر فقدان قوه تمیز نیز ارائه نمی‌شود همچنین نتیجه آزمایش مواد مخدر و روانگردان از متهم منفی است. براساس بررسی صحنه قتل، بازسازی صحنه بر روی روکش صندلی جلوی سمت شاگرد و روکش صندلی عقب خودرو آثار خون پنهان مشاهده شده که پس از نمونه برداری، نتیجه مثبت اعلام شود.

قاضی جواهری خطاب به متهم گفت: اقرار شما در مرحله جلسات تحقیقات مقدماتی نسبت به ایراد جراحات با چاقو نسبت به مقتوله و اموال و رها کردن جسد در بیابان و سایر قرائن در پرونده موجود است. اتهامات شما دایر بر مباشرت در قتل عمدی زن مسلمان در ماه حرام مرحومه الهه حسین نژاد با ایراد ضربات با چاقو، مخفی کردن جسد، تخریب عمدی اموال مشتمل بر دو گوشی تلفن همراه، کیف و مدارک کارت ملی و گواهینامه همگی به ارزش اعلامی ۱۵۰ میلیون تومان، ایراد صدمات غیر مسری به شرح اعلام پزشکی قانونی موضوع شکایت اولیای دم مرحومه الهه حسین نژاد به شما تفهیم می‌شود هر مطلبی نسبت به دفاع از اتهامات انتسابی خود دارید بیان کنید.

متهم در جایگاه حاضر شد و به بیان دفاعیات خود پرداخت.

متهم در دفاع از خود گفت: حرفی ندارم. 

قاضی گفت: روز حادثه را شرح دهید؟ 

متهم گفت: ۱۰ سال ساکن لرستان و ۴ سال در اسلامشهر ساکن بودم، من ۱۲ سال ازدواج کردم و بچه دار نشدم و اختلافاتی با خانواده همسرم داشتم. به شهرستان می‌رفتم و بر می‌گشتم تا شاید همسرم را راضی کنم. 

وی گفت: قبل از حادثه، در منزل پسر خاله‌ام در اسلامشهر که سفره خانه دارد یک هفته ماندم. در روز حادثه من ۱۰ مسافر سوار کردم. مسافری که داخل ماشینم بود را به ترمینال رساندم. دیدم مسافر اسلامشهر نبود لذا در زیرگذر ایستادم که این خانم امد و ۱۵ دقیقه نشست و مسافر نیامد و یک ربع بعد گفت، برو من حساب می‌کنم. 

وی ادامه داد: مقتول در صندلی عقب نشسته بود و به جلو آمد و نشست. مدام وویس نامزدش را گوش می‌داد، به او گفتم من نمی‌خواهم حرف‌هایتان را گوش بدهم بدرد من نمی‌خورد. 
متهم افزود: چرا این اتفاق افتاد؟ در زندان هزار باز به این اتفاق فکر کردم، کاش این مسیر را طی نمی‌کردم. 

قاضی گفت: انگیزه تان از قتل را بیان کنید؟

متهم گفت: این را نپرسید. 

قاضی خطاب به او گفت: نحوه قتل و انگیزه‌تان را باید بگویید؟ 

متهم گفت: بیست دقیقه بعد از سوار شدن مقتول راه افتادم، دیدم که مقتوله وویس گذاشت. من حساس هستم و به او گفتم رعایت کن. چند دقیقه بعد کارتم را دادم که هزینه سفر را حساب کند. به من گفت چرا عصبانی هستی؟ گفتم با خانمم مشکل دارم و من عصبانی شدم. 

قاضی از متهم پرسید: اتهام قتل عمدی را قبول دارید؟

متهم پاسخ داد: خیر.

قاضی گفت: درباره مخفی کردن جسد توضیح دهید؟

متهم گفت: زیر پل قائمیه ایستادم.

قاضی گفت: چرا ایستادی و چرا اصلا با مرحومه دعوا کردید؟

متهم گفت: ایستادم تا او را به بیمارستان امام رضا ببرم. من نمی‌خواستم او را بکشم.

قاضی گفت: پیرامون صدمات غیر مسری در فوت توضیح دهید؟

متهم گفت: با عصبانیت دو تا سه ضربه به مقتول زدم. نمی‌دانم چرا این اتفاق رخ داد.

قاضی گفت: وکیل متهم در جایگاه قرار بگیرد و لایحه خود را به دفتر دادگاه بدهید. شرح ماوقع را در دفاع از متهم بفرمایید.

وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: اتهامات قتل عمدی و اختفای جسد و از بین بردن اموال است و موضوع مباشرت در قتل عمدی با توجه به محتویات پرونده و با توجه به اعتراف صریح متهم عامل موثری در روشن شدن حقیقت بوده و او انگیزه مالی و غیر مالی که محرک ارتکاب قتل باشد نداشته و با قصد قبلی این اقدام را مرتکب نشده است. این حادثه تحت فشار روانی و در یک بحران روانی انجام شده و متهم در شرایط عقلایی قرار نداشته است و موکل قوه تمیز، به معنای درک و فهم رفتار و ماهیت و آثار رفتار ارتکابی را نداشته است. 

وی افزود: تقاضا دارم هیات کارشناسی روانپزشکی دوباره وضعیت روانی موکلم را بسنجد تا ابهامات برطرف شود.

قاضی خطاب به وکیل اولیای دم گفت: با توجه به دفاعیات متهم و دفاعیات وکیل او اگر دفاعیاتی دارید مطرح کنید؟ 

وکیل اولیای دم گفت: خانواده مقتول صرفا در مورد تخریب اموال اعلام گذشت می‌کنند، اما درباره بقیه اتهامات لایحه دفاعیه می‌دهم. 

قاضی خطاب به متهم گفت: اتهامات تفهیم و دفاعیات اخذ شد. شما اظهار کردید دو ضربه با چاقو به مقتوله زدید در حالی که گزارش پزشکی قانونی می‌گوید غیر از جراحات منجر به فوت ۴ ضربه دیگر زدید، درباره جراحات وارده چه دفاعی دارید؟

متهم گفت: دو ضربه زدم. 

متهم در پاسخ به سوال قاضی درباره در تاکسی اینترنتی و اینکه و چطور دو کاربر توانسته یک خودرو داشته باشد؟ گفت: تغییر خودرو کردم و قبل از این لیفان داشتم و بعد خودرو سمند را معرفی کردم. 

قاضی گفت: زمانی که مقتوله را در بیابان رها کردید زنده بود؟

متهم گفت: فوت شده بود ۱۵ دقیقه ایستادم می‌خواستم او را به بیمارستان ببرم. 

قاضی گفت: ایا مردم شما را ندیدند؟ درگیری و صدا را نشنیدند؟

متهم گفت: کسی ندید اتوبان شلوغ بود. وقتی دیدم بیحال شد مجبور شدم او را به جای خلوت و جاده ببرم. 

قاضی گفت: چه شد که ضربه اول را زدید؟ 

متهم گفت: من قاطی کردم و ضربه را زدم. او از خود دفاع کرد و دیدم یک دفعه از حال رفت. 

قاضی گفت: چطور مسیر را به سمت شمس آباد رفتید؟

متهم گفت: از ترس نمی‌دانستم چه می‌کنم می‌خواستم او را به بیمارستان برسانم. 

قاضی گفت: برای رفتن به بیمارستان باید سمت راست می‌رفتید چرا به سمت چپ رفتید؟

متهم گفت:، چون شلوغ بود به سمت راست رفتم. 

قاضی گفت: چه مدارکی نزد او بود؟ 

متهم گفت: کیف و گوشی بود. فردای روز حادثه دیدم یک گوشی زیر ماشین است. 

قاضی گفت: گفتید چاقویی که با آن قتل کردید چاقوی آشپزخانه بوده؟ علت حمل آن چه بوده است؟ 

متهم گفت: من در کنار شوهر خواهرم بساط لباس داریم و چاقو را از او گرفتم و کنار در گذاشتم.

قاضی گفت: انگیزه تان از قتل چه بود؟

متهم گفت: آن لحظه قاطی کردم و خانمم جلو چشمم آمد. 

قاضی خطاب به متهم گفت: به عنوان دفاع آخر هر مطلبی دارید اعلام کنید

متهم گفت: قصد کشتن نداشتم و جنون گرفتم. 

قاضی ختم جلسه را اعلام کرد و جلسه دادگاه پایان یافت.

برچسب ها: دادگاه ، متهم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۷
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۲:۳۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۴
امثال این جوان زیاد هستن. دیشب در پردیس تهران پسره با ۲متر قد قفل فرمون کشیده بود برای یه آقای ۶۰ ساله. واقعا چرا اینجوری شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۴
همه ی مردم ایران
تقاضای اعدام و اشد مجازات دارند

این جور آدم ها امنیت کشور رو تهدید می کنند
و یک مسئله ی شخصی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۴
اعدام هم برای قاتل کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۴
تنها اولیای دم نیستن بلکه مردم هم شاکی هستن امثال این کثافتها لایق نفس کشیدن نیستن و صرف فقط اعدام بازم بی عدالتیه.
آخرین اخبار