رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سقز گفت: کاهش دبی آب و افزایش مواد آلی علت مرگ و میر ماهیان سد شهید کاظمی سقز است.

باشگاه  خبرنگاران جوان- ایوب شریفی  با اشاره به اینکه تلفات ماهی در محدوده سد شهید کاظمی طی چند روز گذشته موجب نگرانی فعالین و دوستداران محیط زیست شده بود که به سرعت در دستور کار این اداره قرار گرفت، اظهار کرد: بازدید یگان حفاظت و کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سقز با نماینده شبکه دامپزشکی شهرستان برای بررسی موضوع اقدام کردند.

وی افزود: پس از پایش محدوده سد شهید کاظمی نتیجه بررسی‌های تخصصی نشان داد بیشترین تلفات مربوط به ماهی کاراس (کپور سیمی) با نام علمی Carassius carassius از خانواده کپورماهیان است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سقز ادامه داد: دلیـل تلفـات درگونه کاراس و جنس ماده، همزمانی تخم‌ریزی این ماهیان با افزایش دمای آب و به تبع آن افزایش بار مواد آلی این بخش از سد بوده که بعد از تخم ریزی و تخلیه، محوطه شکمی با آب مملو از مواد آلی دریاچه آلوده شـده و منجر به تلفات وسـیع می‌شود.

شریفی با بیان اینکه علایم بالینی بیماری شامل بی حالی، شنا در سطح آب وکم رنگ شدن یا قرمز شدن رنگ پوست و خشکی فلس است، بیان کرد: برای بررسی تخصصی و ارسال به اداره کل محترم نسبت به نمونه برداری از ماهیان تلف شده اقدام شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تلفات بدلیل کاهش دبی آب رودخانه در ورودی سدو افزایش غلظت و بارآلی رودخانه در محدوده روستای لگزی اتفاق افتاده است، گفت: برای بررسی تخصصی کیفیت آب از ورودی رودخانه به سد شهید کاظمی و محل اتمام تلفات نمونه گیری بعمل آمد و در پایش انجام شده از این سد روند تلفات کاهش یافته بود

گفتنی است، موضوع در تالاب زریوار نیز مشاهده شده و با توجه به خشکسالی و کاهش آب‌های ورودی و همچنین گرمای هوا که باعث کاهش اکسیژن آب می‌شود، نیاز است اقدامات اساسی از جمله ورود فاضلاب‌های انسانی به این منابع آبی نیز مدیریت و محدود شود تا این تلفات به کمترین میزان خود برسد. 

 

منبع؛ روابط عمومی محیط زیست کردستان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.