
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سجاد حسنی بالاجاده - نگهدار سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت کشت علوفه پس از برداشت برنج، این اقدام را راهبردی اساسی برای کاهش هزینههای تولید در بخش دامداری عنوان کرد.
او با تاکید بر امکان کسب درآمد مضاعف از زمینهای شالیزاری بدون ایجاد اختلال در کشت اصلی برنج، افزود: با تأمین علوفه ارزان و با کیفیت، ضمن صرفهجویی اقتصادی، میتوانیم شاهد ارتقای سلامت دام و افزایش بهرهوری باشیم.
نگهدار با اشاره به مزایای کشت گیاهان علوفهای مانند شبدر و نخود علوفهای، گفت: کشاورزان با کشت این گیاهان، علاوه بر اصلاح خاک و تثبیت نیتروژن، میتوانند هزینه کود مورد نیاز برای فصل بعد را نیز کاهش دهند.
نگهدار از مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای استان خواست تا توسعه کشت نباتات علوفهای پس از برداشت برنج را با استفاده از ابزارهای ترویجی و آموزشی در دستور کار خود قرار دهند. وی همچنین به کشاورزان اطمینان داد که متخصصین مراکز جهاد کشاورزی آماده ارائه مشاورههای فنی از کاشت تا برداشت هستند.
سازمان جهاد کشاورزی مازندران امیدوار است با استقبال کشاورزان و دامداران از این طرح، گامی مؤثر در راستای افزایش تولید و کاهش هزینهها در بخش کشاورزی و دامداری استان برداشته شود.