ارزیابی سازمان ملل نشان می‌دهد که کمتر از ۵ درصد از زمین‌های کشاورزی غزه قابل استفاده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - کمتر از پنج درصد از زمین‌های کشاورزی غزه به دلیل تخریب‌ها و محدودیت‌های دسترسی قابل کشت است؛ موضوعی که به گفته یک ارزیابی سازمان ملل که دیروز منتشر شد، خطر قحطی را در این منطقه تشدید می‌کند. خبرگزاری رویترز این خبر را گزارش داد.

بث بکدال، معاون مدیر کل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که این ارزیابی را با همکاری مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل تهیه کرده است، گفت: «این میزان تخریب فقط از دست رفتن زیرساخت‌ها نیست – بلکه فروپاشی کامل نظام کشاورزی-غذایی غزه و مسیر‌های حیاتی زندگی است.»

پیش از آغاز بمباران‌های اسرائیل در غزه که بیش از ۱۹ ماه پیش شروع شد، کشاورزان فلسطینی طیف گسترده‌ای از محصولات، از جمله مرکبات، خرما و زیتون را کشت می‌کردند، با وجود اینکه این منطقه یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق جهان به شمار می‌رود.

اکنون، طبق گزارش یک نهاد جهانی پایش گرسنگی، نیم میلیون نفر در معرض گرسنگی شدید قرار دارند، چرا که اسرائیل پس از ۱۱ هفته محاصره، واردات مواد غذایی را محدود کرده است.

به طور کلی، طبق گزارش ارزیابی سازمان ملل تنها ۶۸۸ هکتار یا ۴.۶ درصد از کل مساحت زمین‌های کشاورزی برای کشت در دسترس است.

این ارزیابی نشان داد که بیش از ۸۰ درصد از زمین‌های کشاورزی غزه در اثر جنگ آسیب دیده‌اند. طبق این بیانیه و بر اساس ارزیابی سازمان ملل از مناطق محدود شده توسط اسرائیل و دستورات تخلیه، ۷۷.۸ درصد از این زمین‌ها عملاً غیرقابل دسترسی هستند.

این گزارش، که مبتنی بر تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا بود، همچنین نشان داد که نزدیک به سه‌چهارم گلخانه‌ها و بیش از ۸۰ درصد چاه‌ها آسیب دیده‌اند.

در این بیانیه آمده است که وضعیت به‌ویژه در مناطق جنوبی رفح و در شمال، جایی که تقریباً همه زمین‌های کشاورزی غیرقابل دسترسی هستند، «به‌طور خاص بحرانی» توصیف شده است.

منبع: میدل ایست مانیتور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار