
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - احمدی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: نیروی انسانی اولین سرمایه هر مملکت است و بعد از آن دام سرمایه تجدید پذیر کشور به شمار میرود که اداره کل دامپزشکی بحث صیانت از این سرمایه دامی، صیانت از سلامت فرآوردههای خام دامی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام را بر عهده دارد.
او افزود: دو بخش عمده نظارتی در خصوص ذبح دام داریم؛ یکی از این بخشها بحث بهداشتی است که به عهده دامپزشکان و فارغ التحصیلان سایر ردههای دامپزشکی که در این عرصه فعالیت میکنند است و بحث نظارت شرعی که بر عهده دفتر نمایندگی ولی فقیه بوده و از سوی ناظرین شرعی انجام میشود.
احمدی بیان کرد: چهارچوب شرعی علاوه بر مسائل بهداشتی باید در مورد ذبح دام در ایام عید قربان رعایت شود و بحث حلال بودن و سنت حسنه قربانی مدنظر باشد؛ کشتار میبایست هدفمند باشد و قرار نیست که همه جا تبدیل به کشتارگاه شده و خون یک حیوان بدون هدف ریخته شود؛ اولاً حق حیوان و شیوه شرعی ذبح باید در مورد آن رعایت شود و همچنین حق سایر افراد از نظر شرایط روحی به خصوص در مورد کودکان در زمان ذبح باید در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: در مورد مسائل بهداشتی نیز به طور مثال بیماری مثال تب کریمه کنگو علائمی ندارد و دام ممکن است ناقل باشد و از طریق گوشت، جگر و یا حتی خون منتقل بشود و از آنجایی که این بیماری درمان ندارد اگر فرد دیر متوجه آن شود ممکن است که موجب مرگ شود بنابراین حتماً کشتار در چهارچوب کشتارگاهها صورت بگیرد و سلامت دام تأیید شده باشد.
او عنوان کرد: اگر کشتار در مکانی غیر از کشتارگاه قرار است صورت بگیرد باید حتماً محیط ضدعفونی و پاکسازی شود، محیط امن و غیر عمومی برای این کار در نظر گرفته شود، وسایل حفاظتی مثل روپوش، چکمه، ماسک، عینک مخصوص، پیشبند و ... استفاده شود، فضولات دام به طور کامل دفع شده، محل ذبح با استفاده از مواد ضدعفونی کننده شستشوی کامل شود، از کندن کنههای حیوانات با دست یا له کردن آنها خودداری شود و گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت به صورت تکه بزرگ در یخچال نگهداری شود.
احمدی تصریح کرد: ۳۱ اکیپ ثابت و ۳۹ اکیپ سیار با ۳۲ دکتر دامپزشک و ۶۸ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۵ ناظر شرعی در استان برای ایام عید قربان آماده هستند و کشتارگاهها نیز از ابتدای صبح تا غروب فعال بوده و سردخانههای آنها آماده نگهداری گوشت ذبح شده به مدت زمان لازم هستند؛ حتی اگر نیاز باشد میتوانند درخواست قطعهبندی گوشت را بدهند. بنابراین از مردم میخواهیم که تا حد امکان از این شرایط بهداشتی استفاده کنند و موارد تخلف را از طریق تماس با شماره ۱۵۱۲ و یا ارتباط با سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۵۱۲ اعلام کنند.