مدنی‌زاده، گزینه معرفی شده از سوی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد با انتشار برنامه جامع خود تحت عنوان «رشد عدالت‌محور»، چارچوبی اجرایی برای تحقق این برنامه را نیز ارائه کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - برنامه علی مدنی‌زاده برای پذیرش مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی با عنوان «رشد عدالت‌محور» در سه بخش به تبیین وضع موجود، مبانی طراحی شامل اسناد بالادستی، رویکرد‌های برنامه و اصل‌های کلی و سپس اهم برنامه‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی پرداخته است. این برنامه با تأکید بر پیوند رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی، راهکار‌های عملیاتی برای عبور از چالش‌های کنونی اقتصاد ایران و دستیابی به توسعه پایدار را تشریح می‌کند.

توسعه بازار سرمایه و ارتقای نظام تأمین مالی تولید، ارتقای نظام تأمین مالی تولید و مشارکت در برنامه اصلاح نظام بانکی، بیمه، ارتقای کارایی اجرای بودجه و مدیریت بدهی‌های دولت، مولدسازی دارایی‌های دولت، سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و توانمندسازی بخش خصوصی، مالیات، گمرک و فرایند‌های تجاری، مناطق آزاد، اصلاح نهادی و ارتقای محیط کسب‌وکار، دیپلماسی اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی و در نهایت اقتصاد هوشمند و تحول رقومی (دیجیتال) از مواردی است که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی دیده می‌شود.

در این برنامه تأکید شده است: رشد اقتصادی پایدار و عدالت‌محور نه یک شعار انتزاعی بلکه ضرورتی بنیادین برای حفظ انسجام اجتماعی ارتقای تاب‌آوری ملی و گشودن مسیر توسعه در اقتصاد ایران است. طی سال‌های گذشته اقتصاد کشور با ترکیبی از فشار‌های خارجی و چالش‌های ساختاری داخلی مواجه بوده که بر روند رشد، اشتغال، ثبات مالی و اعتماد عمومی آثار قابل‌توجهی گذاشته است. ناترازی‌های بودجه‌ای ناکارآمدی در نظام تأمین مالی، افت بهره‌وری و اختلال در سازوکار توزیع منابع از مهم‌ترین عواملی هستند که حرکت به‌سوی توسعه متوازن و دستیابی به عدالت را دشوار کرده‌اند.

در این میان سیاست‌گذاری اقتصادی نیازمند بازنگری جدی انسجام نهادی و اولویت‌بخشی به اقدام‌های سیاست‌گذارانه‌ای است که بتواند رشد را به شکلی همه شمول فراگیر و پایدار محقق کند. وزارت امور اقتصادی و دارایی با اتکا به ابزار‌های متنوعی که در اختیار دارد از نظام مالیاتی و بودجه‌ای گرفته تا بازار سرمایه گمرک بیمه خصوصی‌سازی و دیپلماسی اقتصادی و سهم قابل‌ملاحظه در سیاست‌های ارزی تجاری و اعتباری نقش محوری در بازآفرینی ظرفیت تولید ملی و مردمی‌سازی اقتصاد بر عهده دارد.

مدنی‌زاده در بخشی از برنامه خود تأکید کرده است: این سند حاصل ترکیب تجربیات اجرایی تحلیل‌های کارشناسی و تعهد به اهداف توسعه‌ای در چارچوب قانون برنامه هفتم پیشرفت است. تلاش شده تا ضمن پایبندی به اسناد بالادستی راهکار‌هایی مشخص قابل‌سنجش و هماهنگ با شرایط اقتصادی کشور برای ارتقای رشد و عدالت تبیین شود. رویکرد غالب، عبور از سیاست‌های پرهزینه و ناکارآمد باز تعریف نقش دولت از تصدی‌گری به توانمندسازی ارتقای حکمرانی اقتصادی و خلق سازوکار‌هایی برای اعتمادسازی و مشارکت حداکثری بخش خصوصی است. بدون اصلاحات نهادی بهبود شفافیت افزایش پیش‌بینی‌پذیری و بهره‌گیری از ظرفیت واقعی مردم رشد عدالت‌محور به تحقق نمی‌رسد.

گفتنی است در پی معرفی رسمی «سید علی مدنی‌زاده» به‌عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس شورای اسلامی، محسن علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از این انتخاب حمایت کرد و گفت: سید علی مدنی‌زاده یکی از معدود اقتصاددانانی‌ست که هم تجربه سیاست‌گذاری دارد، هم پایش به فضای واقعی اقتصاد ایران رسیده است. در این مقطع، وزارت اقتصاد به مدیری علمی، صبور، و دور از شعار نیاز دارد. حمایت از او، حمایت از اصلاح‌گری منطقی است.

وی در ادامه نوشت: بی‌تجربه خواندن کسی که در تدوین برنامه هفتم توسعه، اصلاح ساختار بودجه، سیاست‌های ضدتورمی بانک مرکزی و حتی در کابینه تجربه معاونت داشته، بیشتر شبیه تقلیل‌گرایی جناحی است تا نقد کارشناسی. به مدنی‌زاده فرصت بدهیم؛ کشور به این فرصت نیاز دارد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری مسکن  با هشدار نسبت به بازگشت به سیاست‌های غیرعلمی افزود: ایران تاب سیاست‌های شوک‌درمانی را ندارد. مدنی‌زاده بارها تأکید کرده: «اصلاح اقتصادی باید تدریجی و با اولویت معیشت مردم باشد.» این دقیقاً همان صدایی‌ست که باید در وزارت اقتصاد شنیده شود.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۰۶:۵۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴
ایشان درمسئولیتهای قبلیشان درطی سالها نقشه ی راه وبرنامه هایشان را اجراکرده اند ولازم است عملکرد وگذشته شان بررسی شود وطبق آن قضاوت شود.تاکی بایدتجربه ها راتجربه کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۴
سواد و تخصص بدون نیت درست و فداکاری هیچ نتیجه مثبتی نداره و دو زار نمیارزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۴ خرداد ۱۴۰۴
تمام مدیران در تمام سطوح باید در داخل کشور تحصیل کرده باشند. تحصیلات در رشته های علوم انسانی در دانشگاها های خارجی باید امتیاز منفی محسوب شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
ایشون درس خوانده مکتب شیکاگو هست.خدا به داد قشر مستضعف جامعه برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۲ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
وزیر اقتصاد باید از جنس بچه های جبهه وجنگ در سالها دفاع مقدس باشه از جنس مردم ایثار گر وانقلابی ودلسوز مردم وکشور باشد
این آقا که دائم در آمریکا در رفاه بوده درد مردم را درک نمی کنه
یعنی نمی تونه نمی تونه نمی تونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۴
چه خوب گفتی حتما باید از بچه های جبهه و جنگ باشد تا نه با شایستگی و هوش خود بلکه با سهمیه ایثارگری و ارد دانشگاه شده باشد و با زور و فشار مدرک خود را از دانشگاه اخذ نماید حالا سواد هم نداشت طوری نیست یاد میگیرد نمونه اظهر من الشمس محسن رضایی دارای دکترای اقتصاد هستند ایشون و از بچه های جبهه و جنگ لیکن سواد اقتصادی20-
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۴
یک زمانی میگفتن گیریم پدر تو بود فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل حالا میگن گیریم پدر تو نبود فاضل از فضله پدر ببر تو حاصل بالاخره از سهمیه جبهه و جنگ بابا استفاده کن هرچند که هوش و ذکاوت هم نداشته باشی خودت را به یک جایی بند کن یواش یواش یاد میگیری همه که توی شکم مادرشون کار یاد نگرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
یعنی بدون کنکور ونمره ارفاقی مدرکش رو گرفته باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
بهبود وضع اقتصادی که با سخنرانی درست نمی شه
از آمریکا رفته ها وغربزده ها هیچوقت سودی حاصل نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۴
عموجون برو و خاطرات دکتر حسابی که پسرش بنام استاد عشق نوشتند را بخون ببین چه خون دلها خورده و چه زحمتها برای این کشور کشیده و مراکز مهم علمی را برای این کشور بنیان نهاده اونم یک تحصیلکرده غرب بوده و در مقابلش چه آدم های بیسواد و کم عقلی بودن که مدام سنگ اندازی و بر جهل خود تعصب داشتند مقاومت میکردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۵ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
این اعتماد سازی برای سرمایه گذاری چگونه انجام میشه با این وضعیت تورم؟
-
ناشناس
۰۶:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴
آری آنچه امروزمیبینیم نتایج عملکرد این آقا ودوستانشان است.تاکی تجربه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۱ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
عکسش رو دیدم اول فکر کردم مجتبی جباری هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
چرا باید بعداز سه ماه معرفی شود سه ماه فرصت دادین تاپستها جایگزین شوند بعد وزیر معرفی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
فارغ تحصیلان شیکاگو برا نابودی نرم باقی مانده اقتصاد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
برنامه میخاد چکار شما که اول و آخرش حرفها و برنامه هایتان فقط در حد شعاره برنامه ندین سنگینترین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
باسخنرانی نمی شه کار کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۰ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
خخخخخخخ 47سال گند زدین تو کشور
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۱۷:۴۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
اشتباه مثبت زدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
فکر نمی کنم از این گزینه بهتر وجود داشت من به دکتر پزشکیان بخاطر این انتخاب درست تبریک می گوییم. از همون اول انتخاب کابینه را اینطور انجام داده بودید خیلی حال و روز کشور بهتر بود.
-
ناشناس
۰۶:۵۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴
مگرخبرنداریدخبرنداریداین آقا ودوستانشان مانند ظریف ازهمان اول مشاوران راهبردی رئیس جمهوربوده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
این همه موارد کلی گویی کرده ولی یک کلمه در راستای ارتقا ارزش پول ملی کاهش تورم و کنترل گرانی که بلا و افت کشور و فقر زجر عدم توانایی خرید طبقات ضعیف تا متوسط جامعه کلامی بیان نکردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
اصلاح طلبا خیلی وقته تموم شدن و آدم درست و حسابی ندارن
حیف که مردم نفهمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
با سواد ولی توی ایران سواد مطرح نیست سیستم مالی ایران خیلی با جهان متفاوته
-
ناشناس
۰۶:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴
اگرشرف ووجدان کاری ووطنپرستی درافراد جامعه ای شکوفاباشدقطعا انسان امروزحتی بیسوادترینشان میداندکه به کشوروجامعه چگونه بایدخدمت کرد مشکل ما بی وجدانی وارزشهای ضداخلاقی است.
آخرین اخبار