تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده، اصلی‌ترین راه انتقال تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) به انسان است و کشتار غیراصولی دام در منازل یا معابر عمومی، جامعه را در معرض طغیان این بیماری کشنده قرار می‌دهد

باشگاه خبرنگاران جوان  - حامد کیخائی رئیس مرکز بهداشت میرجاوه با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد و بسیار مُسری است، گفت: ناقل اصلی این ویروس، کنه‌های آلوده بر روی بدن دام‌ها است.

 وی گفت؛ هنگام ذبح ویروس از طریق خون دام مبتلا به چاقو، زمین یا لباس آلوده منتقل شده و از راه پوست خراش‌دار یا مخاط انسان را مبتلا می‌کند. وی علائم بیماری را شامل تب ناگهانی، درد عضلانی، سرگیجه، خونریزی از لثه، بینی یا زیرپوست ذکر کرد و هشدار داد میزان مرگ‌ومیر این بیماری در صورت تأخیر در درمان، تا ۴۰ درصد است.

رئیس مرکز بهداشت میرجاوه با اشاره به سنت قربانی در عید قربان، تصریح کرد: متأسفانه هر ساله شاهد کشتار دام در منازل، کوچه‌ها و بازار‌های غیرمجاز توسط افراد فاقد آموزش و تجهیزات بهداشتی هستیم. این اقدامات نه‌تنها سلامت فرد قصاب بلکه خانواده‌ها، همسایگان و حتی خریداران گوشت را تهدید می‌کند. ویروس تب کریمه کنگو تا ۲۴ ساعت در گوشت تازه و خون دام مُرده فعال می‌ماند.

کیخائی راهکار‌های کلیدی را اعلام کرد که شامل حذف کامل کشتار خارج از کشتارگاه‌ها است؛ به این معنا که تمامی ذبح‌ها باید در کشتارگاه‌های مجهز به نظارت دامپزشکی انجام شود. همچنین استفاده از تجهیزات حفاظت فردی برای قصابان مجاز الزامی است و آنها باید از دستکش، لباس مناسب و... استفاده کنند. علاوه بر این، پرهیز از خرید گوشت بدون مُهر دامپزشکی اهمیت دارد و گوشت قربانی باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا ویروس‌ها از بین بروند. در نهایت گزارش سریع موارد مشکوک نیز ضروری است؛ افراد با علائم تب و خونریزی پس از تماس با دام باید فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

کیخائی از افزایش گشت‌های مشترک با دامپزشکی برای مقابله با کشتار‌های غیرمجاز خبر داد و یادآور شد شهروندان می‌توانند موارد تخلف را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

علوم پزشکی زاهدان 

برچسب ها: علوم پزشکی ، تب کنگو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.