اگر ترامپ واقعاً بخواهد به اسرائیل کمک کند، باید به نتانیاهو بگوید که نه یک دلار دیگر از آمریکا برای حمایت از اسرائیل فرستاده خواهد شد، نه موشک یا بمب دیگری.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - ران پال، نماینده سابق جمهوری خواه ایالت تگزاس و از منتقدان سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا در خاورمیانه که بار‌ها خواستار پایان دادن به کمک‌های نظامی و مالی آمریکا به اسرائیل، بوده است در مقاله‌ای «به آنچه ترامپ باید در دیدار با نتانیاهو به او بگوید»، نوشت: «چند هفته پیش از رئیس‌جمهور ترامپ خواستم که با ایران توافقی منعقد کند که هدف اعلام‌شده‌اش — یعنی عدم تولید سلاح هسته‌ای — را تأمین کرده و در عین حال اجازه دهد ایران برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود را به‌طور قانونی ادامه دهد.»

وی ادامه داد: توافقی که در دست بررسی بود — به گفته وزیر خارجه ایران — نوعی «به‌روزرسانی برد-برد» بر توافق هسته‌ای دوران اوباما (برجام) بود. ترامپ با پذیرش آن می‌توانست از یک جنگ پرهزینه و بی‌ثمر با ایران اجتناب کند. اما متأسفانه، این مذاکرات با حمله ناگهانی اسرائیل به ایران قطع شد؛ حمله‌ای که به جنگی ۱۲ روزه انجامید و برخلاف تصورات اولیه اسرائیل، نتیجه‌ای متفاوت رقم زد. این اتفاق در جنگ‌ها، به‌ویژه جنگ‌های تهاجمی، چندان غیرمعمول نیست. پس از یک یا دو روز، اسرائیل خود را در برابر ایرانِ توانمند و آماده‌ی دفاع از خود دید و نتانیاهو با التماس از «عمو سام» درخواست کمک کرد. در نتیجه، ایالات متحده تأسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کرد. اما این بمباران نه‌تنها توانمندی‌های ایران را پایان نداد، بلکه باعث اخراج ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران شد و حالا جهان با «ابهام راهبردی» ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش روبه‌رو است. خلاصه این‌که: این حمله، جهان را نسبت به اقدامات آتی ایران کور کرد — و این، موفقیت برای ترامپ محسوب نمی‌شود.

پال در ادامه این مقاله نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در مصاحبه‌ای اخیر با تاکر کارلسون، تأیید کرد که ترامپ به ایران وعده داده بود تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، ایالات متحده به اسرائیل اجازه حمله نخواهد داد. اما درست دو روز پیش از آغاز دور ششم مذاکرات، اسرائیل بدون توجه به آمریکا، به ایران حمله کرد. 

پال ادامه داد: با توجه به اینکه تقریباً تمام توان نظامی اسرائیل از سوی ایالات متحده تأمین می‌شود، این اقدام را می‌توان یکی از گستاخانه‌ترین نمونه‌های ناسپاسی در تاریخ روابط بین‌الملل دانست. این هفته نتانیاهو برای سومین بار در دوره دوم و کوتاه ریاست‌جمهوری ترامپ، به واشنگتن سفر کرده است. ما نمی‌دانیم ترامپ این بار چه خواهد گفت، اما شاید زمان آن رسیده باشد که به اسرائیل «محبتی سخت‌گیرانه» نشان داده شود — همان‌طور که بسیاری از والدین در تربیت فرزندان نوجوان خود به کار می‌برند.

او افزود: ترامپ ممکن است برای اسرائیل‌ «دوست‌ترین» رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا باشد، اما اگر واقعاً می‌خواهد به اسرائیل کمک کند، باید به نتانیاهو صراحتاً بگوید که حمایت آمریکا به نفع اسرائیل نیست. ادامه هزینه‌کرد ده‌ها میلیارد دلار در سال برای تأمین ماشین جنگی اسرائیل و پشتیبانی از حملات آن به همسایگانش، نه امنیت، نه صلح، و نه حتی رفاه برای اسرائیل به همراه نداشته است. در واقع، پس از حمله اسرائیل به ایران، آن‌قدر اسرائیلی‌ها تلاش کردند کشور را ترک کنند که تل‌آویو مجبور شد خروج شهروندان خود را ممنوع کند. مردم اسرائیل برای فرار از جنگ‌هایی که رژیم خودشان به راه انداخته، دست به دامن فرار شدند.

اگر ترامپ واقعاً بخواهد به اسرائیل کمک کند، باید همین هفته به نتانیاهو بگوید که نه یک دلار دیگر از آمریکا برای حمایت از دولتش فرستاده خواهد شد، نه موشک یا بمب دیگری، و نه حتی یک گلوله آمریکایی برای استفاده سربازان اسرائیلی علیه همسایگان یا غیرنظامیان فلسطینی.

اگر اسرائیل ناچار شود با واقعیت کنار بیاید — یعنی یاد بگیرد به‌جای حمله، با همسایگان خود زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشد — شاید بالاخره شاهد صلح و شکوفایی در آن کشور باشیم.

در هر صورت، تأمین مالی ماشین جنگی هیچ کشور خارجی بر عهده ما نیست. زمان آن رسیده که «آمریکا را در اولویت قرار دهیم. :

منبع: آنتی وار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار