
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - مدیرکل بهزیستی کردستان در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته بهزیستی (۲۵ تا ۳۱ تیرماه) اظهار کرد: پارسال، ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به ۳۳۶ خانوار مددجو پرداخت و ۱۷۴ واحد مسکونی تحویل مددجویان شد.
حسین رسولی افزود: امسال تعهد استان، ساخت ۱۴۵ واحد مسکونی است.
وی ادامه داد: تامین مسکن از خدمات مبرم مددجویان بهزیستی است که در این بخش، سرانه هر خانوار ۲۰۰ میلیون تومان در حوزه ساخت و خرید مسکن بصورت بلاعوض در سال گذشته بود که امیدواریم امسال با افزایش متناسب با تورم، کمک حال خوبی برای خانوارها باشد.
رسولی در ادامه گفت: همراهی مردم، رسانه و فعالان اجتماعی در کنار بهزیستی، راهبرد ارزشمندی برای پیش بردن اهداف این نهاد است.
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه، دامنه کار در بهزیستی گسترده است و همه مردم را از بدنه آن میدانیم، ادامه داد: رویکرد این سازمان مشاروت محور، پیشگیرانه و توانمندسازانه است و از وظایف ذاتی این سازمان ارائه خدمات مستمر و غیرمستمر به مددجویان است.
رسولی با بیان اینکه خدمات پیشگیرانه همانند برنامههای غربالگری در سنین مختلف باعث شده تا همه آحاد جامعه مخاطب بهزیستی باشند، اظهار کرد: از طرف دیگر انجام دورههای آموزشی و آگاهی بخشی در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز بخشی از فعالیت پوششی برای تمامی شهروندان است.
وی گفت: ۴۰۰ موسسه، مرکز و تشکل غیردولتی در حوزههای مختلف با بهزیستی همکاری دارند کا سرمایه اجتماعی بزرگی به شمار میروند.
به گفته رسولی۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار مستمری بگیر این سازمان در کردستان هستند.
وی به برقراری حق پرستاری برای معلولان بسترگرا و حاد اشاره کرد و گفت: سه هزار و ۱۳۵ نفر از خدمات حق پرستاری برخوردارند که با افزایش ۴۳ درصدی نسبت به سال گذشته، امسال این مبلغ به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده و به خانوادهها پرداخت میشود و در کنار آن ۶۰۰ هزار تومان کمک هزینه وسایل بهداشتی نیز ماهانه پرداحت میشود.
مدیرکل بهزیستی کردستان، خانوادههای دارای ۲ معلول در کردستان را هزار و ۵۴۸ خانوار اعلام کرد و گفت: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان از مطالبات اصلی این قشر است و توجه و تمرکز بر اجرای این قانون میتواند بسیاری از معضلات را حل کند که از آن جمله مناسب سازی اماکن عمومی برای تسهیل حضور معلولان در جامعه است.
وی با بیان اینکه اعتبارات حوزه معلولان ۱۰۰ درصد افزایش داشته و این ناشی از نگاه ویژه دولت است، ادامه داد: تحویل ویلچر برقی به معلولان با مشارکت خیرین در چند سال اخیر آغاز شده که سال گذشته ۲۵۰ دستگاه تامین و توزیع شد.
رسولی به برخورداری پنجهزار و ۸۸۰ زن سرپرست خانوار در استان از مستمری بهزیستی اشاره کرد و گفت: ۸۶ درصد از زنان سرپرست خانوار به دلیل طلاق و یا فوت سرپرست خانوار از خدنات بهزیستی استفاده میکنند.
مدیرکل بهزیستی کردستان یادآور شد: هزار و ۳۰۰ خانوار دارای چند قلو هم از خدمات این سازمان برخوردارند.
وی به فعالیت ۱۴ مرکز نگهداری کودکان بد و بیسرپرست با ۱۱۴ عضو اشاره کرد و افزود: یکی از این مراکز، شیرخوارگاه و بقیه مراکز نگهداری کودکان است و تنها همین شیرخوارگاه بصورت دولتی اداره میشود و بقیه بر عهده بخش خصوصی است.
به گفته رسولی ۸۴ مرکز مشاوره در سطوح عمومی، محلی و تخصصی در استان فعالیت دارد که ۲۴ هزار و ۴۰۰ نفر سال گذشته بر اساس نیاز مشاورهای خود از این مراکز خدمات دریافت کردند.
وی در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان هم گفت: پارسال ۲ هزار و ۹۷ نفر تعهد استان در حوزه ایجاد اشتغال بود که برای ۲ هزار و ۲۳۰ نفر شغل ایجاد شد.