
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران در برنامه رادیو اقتصاد درباره علل چرایی افزایش قیمت برنج ایرانی و راهکارهای به تعادل رساندن قیمت ها گفت: برنج وارداتی عمدتا برنج هندی است که در اوج دفاع مقدس قیمت متعادل بود و از نرخ مصوب فراتر نرفت.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد برنج وارداتی هندی است، افزود: قیمت مصوب هرکیلو برنج هندی ۶۰ هزارتومان است که اکنون حداکثر ۷۰ هزارتومان خرید و فروش می شود. گفتنی است امسال حدود ۴ هزارتومان ناشی از ارزش افزوده افزایش یافته است.
مختاریانی ادامه داد: برنج پاکستانی متاثر از برنج ایرانی است، متاسفانه در طول ایام دفاع مقدس قیمت برنج ایرانی افزایش یافت که اکنون با شیب ملایمی روبه کاهش است و حداکثر حدود ۲ هفته دیگر با ورود محصول نو، شیب کاهش قیمت تندتر می شود. این روزها در مبدا روزانه ۵ تا ۱۰ هزارتومان کاهش قیمت برنج ایرانی داشتیم که در هفته های آتی شیب کاهش قیمت بیشتر می شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج افزود: سال گذشته معاون فناوری اطلاعات اصرار داشتند که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن تولید برنج داریم، درحالیکه ما بر مبنای مشاهده بازار و دیگر دیتاها اعلام کردیم که این رقم امکان ندارد. امسال معاونت زراعت آمار تولید که یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن اعلام کرده، رقم واقعی است و سال گذشته میزان تولید همین رقم بود و متاسفانه تصمیمات برمبنای عدد غیرواقعی صورت گرفت و منجر به کمبود عرضه شد که هفته های آتی بازار متعادل می شود.
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای تامین کسری از طریق واردات گفت: بازار برنج در ۲ هفته آتی به تعادل می رسد. با توجه به آنکه مصاحبه های متعددی مبنی بر احتکار برنج صورت میگیرد، این امر با هدف و انگیزه اقتصادی است که باید در دوران دفاع مقدس یا در شرایط فعلی صورت میگرفت، درحالیکه چنینچیزی وجود ندارد. در حال حاضر که قیمت برنج بالاست و امکان نگهداری طولانی مدت وجود ندارد، دلیلی بر احتکار نیست؛ بنابراین برنج ایرانی تمام شده است.