رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: قیمت برنج در بازار نزولی شده است و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران  درباره دلایل افزایش قیمت برنج گفت: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.

وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می دهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماه‌های ا تومان خیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالیکه نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می رسد رقم ۷۰ هزار تومان است.

مختاریانی درباره برنج پاکستانی گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی روی هم تاثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، روی نوع پاکستانی آن هم تاثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده و چون تا دو هفته دیگر محصول جدید وارد بازار می‌شود شیب این کاهش قیمت تندتر می شود و نرخ برنج به رقم متعادلی می رسد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد.

مختاریانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نادرست بودن آمار تولید برنج در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام می‌کردند، در حالی که با توجه به شرایطی که وجود داشت، رقم واقعی تولید بسیار کمتر از آمار اعلامی وزارت جهادکشاورزی بود اما خوشبختانه امسال معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی پیش بینی میزان تولید را رقمی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن اعلام کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است و سال گذشته نیز میزان تولید همین حدود بوده است.

وی اضافه کرد: باتوجه به این شرایط سال گذشته میزان کسری نیز براساس آمار اشتباه تولید، نادرست محاسبه شد و در نتیجه مقدار برنج وارداتی  درست برآورد نشد و در نتیجه تمام بازار بر هم ریخت. 
مختاریانی تاکید کرد: سال گذشته مناظره‌های مختلفی از جمله مناظره‌ای با رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در رادیو اقتصاد داشتیم ولی ایشان به هیچ عنوان از آمار اعلامی خود کوتاه نیامدند.

مختاریانی با اشاره به دیگر اشتباهات صورت گرفته در حوزه بازار برنج گفت: در واردات برنج سفید متاسفانه مانع تراشی‌ هایی صورت گرفت که اگر این اقدام صورت نمی گرفت و برنج سفید پاکستانی بیشتر وارد می‌شد شاهد گرانی این محصول نبودیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطرح شدن بحث احتکار برنج،  افزود: اگر کسی برنج را احتکار کرده باشد قطعا با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی می خواهد توزیع را انجام دهد؟ با توجه به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمت‌ها شکسته می.شود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبارها نگهداری کند. بنابراین این مساله نادرست است و تمام برنج.ها مصرف شده است.

وی درباره اینکه گفته می شود افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمی رود، توضیح‌داد: با توجه به ارتباطات گسترده‌ای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمی‌شناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد. کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل می‌فروشند، بخشی را نگه می‌دارند در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش می‌رسانند، بنابراین اینکه گفته می‌شود کشاورز هیچ سودی نمی کند اظهارنظر درستی نیست.  

مختاریانی ادامه داد:  در ایام جنگ عده‌ای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تایید هیچ کس نبود، اما در همان زمان اعضای تشکل ما برنج را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌کردند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران درباره سرانه مصرف برنج نیز توضیح داد: در این حوزه باید به آمار رسمی اتکا کنیم که ۳۶ کیلوگرم به ازای هر نفر را عنوان می کند.

مختاریانی با اشاره به اینکه برخی این رقم را ۶ کیلوگرم عنوان می کنند، تاکید کرد: سرانه مصرف جزء مواری است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲۸
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۷ تير ۱۴۰۴
من نمی‌دانم آقای مختاریانی رئیس انجمن برنج وتولید کنندگان آیا خودش کشاورز هست؟اصلا چه کسی ایشان را رئیس انجمن برنج وتولیدکنندگان انتخاب کرد؟آیا این رئیس می‌داند که دولت همین امسال کودشیمیایی اوره و فسفات را بیش از ۱۵۰درصد افزایش قیمت داد؟آیا این رئیس انجمن می‌داند برای آب تخت کردن زمین شالیزاری تراکتور هرهکتاری ۱۲میلیون تومن اجرت می‌گیرد؟آیا می‌داند کارگران نشاکار امسال روزی بالای ۲میلیون تومن دستمزد ازکشاورز گرفتند؟اگر همه هزینه های بخش کشاورزی درامور شالیزاری را جمع کنیم اگر یک کشاورز ۵نفره عائله داشته باشد و یک هکتار زمین شالیزاری درآمد ناخالص این کشاورز ۵نفره دریک هکتار۲/۵تن برنج است واگر امسال باقیمت ۲۰۰تومن بفروشد درآمد ناخالص یک کشاورز ۵۰۰میلیون تومن میباشد که دستمزد تراکتور ۱۲میلیون تومن کودشیمیایی۱۷میلیون تومن سموم کرم سبزه خوار و ساقه خار درچندین مرحله اقدام کند بیش از ۱۰میلیون تومن و دستمزد کارگران نشاکاروباغذا و صبحانه ۲۵میلیون تومن بابت حق الزحمه کارخانه شالیکوبی هرتن برنج نزدیک ۷میلیون تومن که ۲/۵تن می‌شود ۱۷میلیون پول کارگر حالا کارگری خودش و خانواده اش بماند نزدیک ۱۰۰میایون تومن هزینه دارد که سود خالص کشاورز ۴۰۰میلیون تومن بنظرتون میصرفد کشاورزی؟
بنده ۴هکتار زمین کشاورزی در یکی ازروستاهای فریدونکنار دارم قیمت زمین من که ۲هکتار آن دریافت روستا واقع شده متری ۲۰میلیون تومن می‌شود ۴۰میلیاردتومن خوب میتوانم تغییر کاربری بدهم قطعه بندی کنم بصورت ویلاسازی بفروشم هم سود کردم و هم میتوانم با مابقی پول زندگی مرفه برای خانواده ام تدارک ببینم ولی من دلم برای کشورم می‌سوزد که زمینی که می‌تواند دربخش کشاورزی ودرجهت خودکفایی گام برداشته شود باسیاست غلط عمدا وعملا کشاورزان را سوق می‌دهند به تغییرکاربری زمین کشاورزی واقعا حیف هست که دولت حمایتی از کشاورزان نکند و توقع هم داشته باشد درامر برنج ویا دیگر محصولات کشاورزی به خودکفایی برسیم
انشالله که مسئولان عزیز با آنالیز کردن هزینه های مربوط به بخش کشاورزی قیمت برنج را اعلام وخود دولت خریدار باشد اگر تاجر ویابخشهای خصوصی وارد عمل شوند شک نکنید سال آینده برنج ایرانی بالای ۶۰۰تومن بدست مصرف کننده می‌رسد همانطوری که سال گذشته شرکت طبیعت کرد ب نج را ازکشورهای باقیمت ۷۵الی ۸۰تومن هاشمی مرغوب را ازکشاورزان خریداری کرده دولت سیزدهم هم باافتخار اعلام کرد که ما محصولات کشاورزان را خریداری کردیم درصورتیکه از کشاورز باقیمت نازل خریدند وبا قیمت ۳برابر به فروشگاه‌های زنجیره ای وبازار عرصه کرده اند
United States of America
احمد
۲۰:۱۸ ۲۷ تير ۱۴۰۴
مگر برنج 250 تومان یا 300 تومان ارزانه که میخواهند باین قیمت برسانند!!!مگر همین برنج تو فروردین بیش از 150بوده !
Iran (Islamic Republic of)
حشمت الملوک خورشیدی
۲۰:۰۳ ۲۷ تير ۱۴۰۴
واقعا ما جوامع متوسط نمیتونیم با این گرانی زندگی کنیم، دیروز آقا الیاس دوکیلو برنج خرید ۵۰۰ هزارتومن، خدا خودش کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
شهروند ایرانی
۱۹:۲۹ ۲۷ تير ۱۴۰۴
دولت باید اول آن قدر برنج وارد کند که دست هر کسی که پشت این داستان هست قطع بشه و به خاک سیاه بشینه.مگه درعرض چندماه یه چیز مهمی چون برنج ۴ برابر میشه.قبول کنیم هم کشاورزان .هم محتکرین و هم خودمسولین مسبب چنین اوضاعی هستند.هر کس به سهم خودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۷ تير ۱۴۰۴
سود جویانی که اختلال در نظام اقتصادی کشور و معیشت زندگی مردم مشکلات درست می‌کنند و ثبات بازار را بر هم می‌زنند باید با اینها برخورد جدی و بدون اغماض کرد و شناسایی و دستگیر شوند و با اشد مجازات که اعدام است برخورد شود تا درس عبرت برای دیگران شود اینها با محارب هیچ فرقی ندارند و خائن هستند و باید به سزای اعمال خود برسند
آخرین اخبار