مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: ۲۲ هزار و ۵۷۳ معلول در قزوین به صورت متمرکز و کشوری مستمری ماهانه دریافت می‌کنند و ۱۲۲ معلول نیز در نوبت دریافت آن قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان - زهرا غلامرضایی مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: هم اکنون ۲۷ هزار و ۸۳ مددجو در بهزیستی قزوین دارای پرونده معلولیت هستند که پرداخت مستمری ماهانه و افزایش آن متناسب با نیاز‌ها و خدمات روز جامعه، در دستور کار دفتر برنامه‌ریزی و نظارت مراکز توانبخشی مراقبتی بهزیستی استان قرار دارد.

وی افزود: کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده به افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که قادر به انجام فعالیت‌های روزمره نمی‌باشند و نیازمند فردی به عنوان مراقب هستند، تعلق می‌گیرد.

غلامرضایی اضافه کرد: میزان سرانه این کمک هزینه در سال گذشته ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال بود که ۲ هزار و ۵۴۰ معلول تحت پوشش این استان از خدمات یاد شده بهره‌مند هستند.

مدیرکل بهزیستی قزوین ادامه داد: کمک هزینه‌های یاد شده به معلولان ضایعه نخاعی از جمله سینه‌ای، کمری و گردنی پرداخت و براساس سیاست‌های سازمان بهزیستی، پوشش ۱۰۰ درصدی افراد وجود دارد و توانخواهان به محض تایید کمیسیون مبنی بر معلولیت نخاعی، به صورت خودکار در برنامه پرداخت این کمک هزینه قرار می‌گیرند.

غلامرضایی با اشاره به اینکه میزان سرانه این کمک هزینه به صورت متمرکز و کشوری به حساب افراد واریز می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر نیز با شناسایی ۵۵۴ معلول ضایعه نخاعی در استان قزوین، این افراد از خدمات فوق بهره‌مند بوده و ۲ متقاضی معلول نیز در انتظار دریافت هستند.

به گفته این مسئول، ۴۰ مرکز شبانه، ویزیت، مراقبت و خانه‌های کوچک برای ارایه خدمات به معلولان ذهنی روانی، جسمی حرکتی و سالمند، در قزوین وجود دارد که از این تعداد، ۲۶ مرکز شبانه روزی، پنج مرکز ویزیت در منزل، ۲ مرکز مراقبت و هفت خانه کوچک مراقبتی هستند.

مدیرکل بهزیستی قزوین به چالش‌های موجود معاونت امور توانبخشی بهزیستی قزوین پرداخت و بیان کرد: کمبود اعتبارات لازم برای جذب توانخواهان در نوبت دریافت این کمک هزینه‌ها که تعداد آنها به یک هزار و ۹۴۰ متقاضی می‌رسد، وجود دارد و پیشنهاد می‌کنیم تا اعتبار مورد نیاز برای ارایه خدمات یاد شده همانند مستمری بگیران با توجه به تعداد افراد ثبت شده در سامانه ارمغان، به صورت پوشش ۱۰۰ درصدی و به صورت متمرکز پرداخت شود.

وی ادامه داد: کمبود مبالغ اعتبار مناسب‌سازی منزل و خودروی معلولان با توجه به افزایش تورم و تعداد درخواست‌ها برای مناسب‌سازی منازل و خودروها، عدم تخصیص اعتبار در ۶ ماه نخست سال، رکود فعالیت و تخصیص دیر هنگام اعتبارات در پایان سال و مشکلات عدیده در هزینه کرد آن، طولانی بودن زمان دریافت تاییدیه از سازمان بهزیستی کشور جهت دریافت پلاک ویژه برای معلولان و عدم امکان دسترسی به اسامی در سامانه راهور از جمله مشکلات و چالش‌های مربوط به جامعه معلولان این استان محسوب می‌شوند.

غلامرضایی اضافه کرد: کسری یارانه مراکز مراقبتی برای ۳۰ معلول، عدم دسترسی استان‌ها به ثبت اولیه اطلاعات اتباع دارای معلولیت، مشکل در جانمایی و تعیین تکلیف کودکان زیر ۲ سال که امکان ارزیابی آنها در کمیسیون وجود ندارد نیز از دیگر مشکلات موجود در این بخش است.

مدیرکل بهزیستی قزوین بیان کرد: با توجه به مراجعه تعداد زیادی از توانخواهان قزوینی که نیازمند به دریافت خدمات توانپزشکی و ارتوپدی فنی دارند و همچنین افزایش تعرفه کلینیک‌های خصوصی ارائه دهنده این خدمات، اعتبارات ابلاغی به استان باید افزایش بیابد تا توانخواهان در شرایط مناسب‌تری به زندگی ادامه دهند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.