مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در ۱۵۰ نقطه بحرانی لرستان برای پیشگیری از حریق جنگل‌ها و مراتع دیده‌بان مستقر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان -  مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی اظهار کرد: ۱۵۰ نقطه بحرانی حریق در سطح جنگل‌ها و مراتع استان به مساحت ۷۰۰ هزار هکتار شناسایی شده است. 

شیرزاد نجفی افزود: در این مناطق دیده بان‌های مستقر شده‌اند تا از وقوع و گسترش آتش سوزی جلوگیری کنند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: این اقدام بخشی از برنامه‌های پیشگیرانه مدیریت بحران منابع طبیعی در استان است که ۷۶ درصد مساحت آن را عرصه‌های ملی، جنگل‌ها، مراتع و بیشه‌زار‌ها تشکیل می‌دهد.

نجفی بیان کرد: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت و تولید یک میلیارد درخت، ۲۸۰ تفاهم‌نامه بین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با سایر دستگاه‌های دولتی و خصوصی منعقد شده است. 

وی ادامه داد: این اقدام بخشی از برنامه‌های ملی برای افزایش پوشش گیاهی، مقابله با بیابان‌زایی و حفظ منابع طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: این استان به دلیل دارا بودن مناطق جنگلی و مرتعی، نقش مهمی در این طرح ایفا می‌کند.

نجفی یادآور شد: همچنین تفاهم‌نامه‌ای بین این اداره کل و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای اجرای عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار طی سه سال منعقد شده است. 

وی اهداف این طرح را پیشگیری از خشکسالی، کنترل سیلاب‌ها و تقویت آب‌های زیرزمینی برشمرد و با اشاره اهمیت اجرای عملیات آبخیزداری در لرستان، افزود: لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی خاص خود، مستعد سیلاب‌های مخرب و فرسایش خاک است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار کرد: اجرای این طرح می‌تواند به حفظ منابع آب، جلوگیری از هدررفت روان‌آب‌ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی کمک کند. 

نجفی خاطرنشان کرد: همچنین، این اقدام در راستای مقابله با بیابان‌زایی و حفظ پوشش گیاهی مؤثر خواهد بود. 

وی با اشاره به نقش قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، اضافه کرد: قرارگاه‌های جهادی مانند قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در سال‌های اخیر نقش مهمی در اجرای پروژه‌های عمرانی، زیست‌محیطی و آبخیزداری در مناطق مختلف ایران داشته‌اند، مشارکت این نهاد می‌تواند به تسریع و کیفیت اجرای طرح کمک کند. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: اگر این پروژه به‌درستی اجرا شود، می‌تواند الگویی برای دیگر استان‌های در معرض خشکسالی و سیلاب باشد، با این حال، موفقیت آن نیازمند تخصیص به‌موقع اعتبارات، نظارت مستمر و مشارکت جوامع محلی است.

منبع: صدا و سیما

برچسب ها: آتش سوزی ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.