یک مستندساز گفت: حاج قاسم که مسائل سوریه را دیده بود، در جامعه هشدار داد که مراقب دودستگی‌ها باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - علی صدری‌نیا، مستندساز در برنامه «‎از سر گذشت» شبکه نسیم درباره مستند‌های «‎تهران - دمشق»، «‎تهران - بیروت»، «‎غیررسمی» و ... که ساخته شد، گفت: ساخت هر کدام از آنها به طور جداگانه بود. مثلاً در سال ۱۳۹۶ که قرار شد چند هفته‌ای به سوریه بروم، فکر نمی‌کردم بعداً به سراغ ماجرا‌های دیگری نظیر «‎تهران - بیروت» یا «‎تهران - تل‌آویو» بروم. اما داستان «‎تهران - دمشق» این گونه رقم خورد که وقتی می‌خواستیم عازم سفر بشویم دیدم هر کدام از مستندسازان تمرکز بر روی خط مقدم و عملیات‌های بچه‌های مدافع حرم می‌کنند، اما من احساس کردم روایت مهم‌تری در پشت جنگ وجود دارد. یعنی کلی ماجرا در اتفاقات اجتماعی پشت جنگ داریم، که باید روایتش کنیم. به همین دلیل، به سراغ مستند «‎تهران - دمشق» رفتم، تا ببینم در سوریه چه می‌گذرد. 

صدری‌نیا با اشاره به پیام‌های اجتماعی شهید سردار سلیمانی در خلال جنگ سوریه افزود: چیزی که متوجه شدم این بود که چقدر حرف بزرگی در پشت جنگ وجود دارد و من باید آن را به جامعه ایرانی منتقل بکنم. حاج قاسم وسط جنگ در ایران صحبتی کرد و آن این بود که آنقدر دودستگی در جامعه ایجاد نکنید. آنقدر بی‌حجاب و باحجاب، اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نگویید و دودستگی ایجاد نکنید. آن موقع بعضی‌ها متوجه این صحبت نبودند. به یاد دارم که بعضی از بچه‌های رسانه‌ای می‌گفتند چرا حاج قاسم این حرف‌ها را می‌زد. او فرمانده جنگ است، چرا درباره مسائل اجتماعی صحبت می‌کند. 

این مستندساز ادامه داد: من که سوریه را دیده بودم می‌گفتم اتفاقاً حاج قاسم باید این صحبت را بکند. حاج قاسمی که سوریه را دیده هشدار می‌دهد که مراقب دودستگی‌ها باشید. این شکاف‌ها این کشتی را سوراخ می‌کند. حاج قاسم سوریه را دیده که چطور این دودستگی‌ها بلایی سر جامعه آورده و حالا این مسائل را در جامعه فریاد می‌زند.

وی به ساخت مستند «تهران - بیروت» اشاره کرد و گفت: من فکر می‌کنم توانستم بخشی از این هشدار را به مخاطبان مستند «‎تهران - دمشق» منتقل کنم. بعد که جلوتر رفتیم، شاهد قصه‌هایی شدیم که سال گذشته در لبنان اتفاق افتاد. من هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم که در سال ۱۴۰۳ به لبنان بروم و یکی دو ماه در آنجا باشم. من هشت روز بعد از شهادت سید حسن نصرالله همراه با مستندسازان سیما به آنجا رفتم. در روز‌هایی که عملیات انفجار پیجر و بی‌سیم‌ها اتفاق افتاده بود، یک رده از فرماندهان حزب‌الله ترور شده بودند، سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله به شهادت رسیده بود، ما در روز‌هایی به آنجا رسیدیم که سید هاشم صفی‌الدین، معاون ایشان ترور شده بود، هرچند هنوز خبری منتشر نشده بود.

صدری‌نیا با بیان اینکه در چنین فضای رعب‌آوری همه به فکر این بودند که چه اتفاقی در لبنان در حال رخ دادن است، خاطرنشان کرد: البته اسرائیل سعی کرد مشابه این اتفاق را در ایران رقم بزند. اسرائیل می‌خواست با این شوک تمام بدنه حزب‌الله را ناامید بکند و بگوید همه چیز از بین رفت. ما در چنین فضایی به لبنان رسیدیم. ما در مستند «‎تهران - بیروت» به سراغ آدم‌های پشت جنگ رفتیم. من در آنجا با آدم‌هایی مواجه شدم که از حضرت آقا صحبت می‌کردند. آنها به گونه‌ای به آقا سلام می‌رساندند، که من باورم نمی‌شد. اگرچه با شروع جنگ فضا پر از رعب و وحشت بود، اما تا چند هفته بعد ناگهان ماجرا تغییر کرد؛ آن هم با حملاتی که حزب‌الله لبنان شروع کرده بود و روزی که حزب‌الله برای اولین‌بار به حیفا حمله کرد، ضاحیه تا چهار روز آرام بود و اسرائیل بمباران نکرد.

برچسب ها: دمشق ، دودستگی ، حاج قاسم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.