
باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - حسین سیمایی صراف وزیر علوم در گفتوگوی ویژه خبری گفت: وزارت علوم ارزیابیهای مختلفی در زمینه برگزاری آزمون سراسری انجام داده است. آزمون سراسری با حضور بیش از ۸۲۲ هزار نفر در سلامت کامل برگزار شد.
به گفته وی، وزارت علوم برنامه های مختلفی را پیشبینی کرده است تا در صورت خطای احتمالی مجدد دشمن آموزش قطع نشود. آزمایشگاه ها و ساختمان ها دچار آسیب نشده است هرچند استادانی را از دست داده ایم. دوره کارشناسی باید سه ساله شود و دانشجو بتواند بلافاصله وارد بازار کار شود.
سیمایی صراف گفت: میتوان جای پایان نامه ارشد، تحقیق یا مقاله را جایگزین کرد. چرا دانشجو مجبور است که اساتیدی که ما انتخاب میکنیم را برگزیند. پایان نامههای ارشد خیلی متفاوت شده است.
سیمایی صراف بیان کرد: رهبری در راهبری علم و فناوری همیشه پیشرو هستند و موضوعاتی مانند مرجعیت علمی را پیگیری کرده اند. مقام معظم رهبری نسبت به هوش مصنوعی تذکرات لازم را به مدیران علم و فناوری داده اند.
وی تاکید کرد: برنامه هفتم تدوین و به تدریج در حال اجرا است. میل به مرجعیت علمی نیز از جمله برنامه های در دست اجرا است و معتقدم که میتوان با سیاست های گذشته برنامهها را به طور جدی و دقیق اجرا کرد که در همین راستا کارگروه شتاب علمی تشکیل شده است.
وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه باید از انعطاف بالایی برخوردار باشد و در رشته های جدید مانند هوش مصنوعی باید توجه بیشتری شود. اکنون بیش از ۱۶۰۰ مولفه درسی در وزارت علوم داریم.
او ادامه داد: آمار فرصت مطالعاتی در حدود ۱۰۰ نفر بود که رقم پایینی است. مخارج فرصت مطالعاتی برای دانشجو و استاد تامین نمی شود و ایجاد یکسری حوزه های جدید نیازمند بورس دانشجویان به خارج از کشور هستیم؛ در سال های گذشته سالیانه ۲۰۰۰ نفر فرصت مطالعاتی داشته اند.
حسین سیمایی صراف تاکید کرد: با استفاده از فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی می توان دوره مقاطع تحصیلی را کاهش داد. پایان نامه ها در مقطع ارشد باید تحقیقاتی شوند.
وی افزود: یکی از برنامه ها تحول در مدیربت منابع انسانی است به طوری که سهمیه ها باید بررسی شوند.در بحث عدالت آموزشی سهمیه ها بازنگری خواهد شد. برخی از سهمیه ها توجیح ندارد.
حسین سیمایی صراف تاکید کرد: اکنون یکی از موضوعات مهاجرت نخبگان بحث معیشت است که باید بررسی شود.گاهی به گونه ای عمل شده که شایسته سالاری خدشه دار شده است.
وی افزود: بین المللی سازی دانشگاه ها موضوع مهمی است و وزارت علوم در این راستا برنامه ریزی کرده است.
وزیر علوم گفت: برخی از دانشگاه های منطقه سرانه دانشگاه به دانشجو حدود ۲۵ هزار دلار است. اکنون سهم ما از بودجه عمومی حدود ۳ درصد است که ۲۰ درصد از همبن بودجه عمومی صرف تغذیه شده به طوریکه حدود ۱۰ همت بابت تغذیه دانشجویی شده است.
دروس کارشناشی یکمی جمع بندی بکنند توی سه سال هم میشه تمام کرد.من خودم ترم هفتم و هشتم خیلی واحدهای درسیم کم بود .اصلا ترم هشت فقط۶واحددرسی داشتم .
دانشگاه دولتیا حضوری
این موضوع از دو سال پیش در دانشگاهای آمریکا مطرح و در برخی اجرا میشود.
صرفا فارق التحصیل بی سواد و بی تحربه تنها دستاورد وزارت علوم است
من ارشد رو هم خوندم و معدلم بالای 18 بود ولی نه شاغل هستم و نه تونستم ادامه تحصیل بدهم چون فشار زیادی رو برای درس خوندن متحمل شدم و مریض شدم.
خداییش یه فکری به حال فارغ التحصیلان و اوضاع دانشجویان در همه دانشگاه ها بکنید. چرا فردی که زحمت می کشه برای درس خوندن، در نهایت این زحمت ها هدر می ره. واقعاً حیفه.
شما هر کدام واسه خودتون مغازه ای باز کرده اید و به جای اموزش کاسبی میکنید
برای نمونه
به مهندسان عمران و معماری و برق و مکانیک و....... مدرک میدهید!!! اما نظام مهندسی می گوید شما هنوز بچه هستید باید سه سال از مدرک بگذره که به سن تکلیف برسی؟!!!!!!!
نکته جالب تر اینجاست که بعد از این سه سال نظام مهندسی میگوید که آموزش عالی غلط کرد به شما مدرک داده؟!!!! باید در آزمونی که من میگویم قبول شوی تا مهندس شوی!!!!!!!
ولی در کل سه ساله بشه خوبه !!!! چون نه چیزی به کسی یاد میدهید و نه مدرک شما جایی اعتبار داره!!!!!!! پس بهتره که زودتر تموم شه مردم کمتر ضرر کنند!!!!!
گفت که در استخدامی ها اشتباه شده ، گفت که به رتبه علمی نگاه نشده و سلیقه ای بوده ، گفت که جوانان سرخورده شدن و به کار آزاد و بازار رفتند یا از کشور رفتند و گفت که....
چرا در یک کلمه نگفت که به خیلی از جوانان ظلم شده
بنده به دلیل نداشتن کارت بسیج در دانشگاه امام حسین قبول شدم ولی پذیرش نشدم ؛ ۲ سال کنکور ارشد خودم و خانواده ام رو زیر بدترین فقر بردم و فقط خوندم
باز دارید ما جوان ها رو بازی میدید ؛ ما جوانان پاسدار خون شهیدان پاک هستیم و به خاطر همین خون های پاک دروغ رو باور میکنیم
عزت رو فقط خدا میده به انسان.