رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج  از احتمال افزایش خطر بروز بیماری اسیدوز در فصل برداشت خرما به دلیل عدم مدیریت میزان مصرف ضایعات خرما به عنوان خوراک دام خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان- عقیل کریم آبادی- مهدی بمان دشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج   از احتمال افزایش خطر بروز بیماری اسیدوز در فصل برداشت خرما به دلیل عدم مدیریت میزان مصرف ضایعات خرمابه عنوان خوراک دام در دامداری‌ها، چراندن دام‌ها در باغات و تمایل نشخوار کنندگان به مصرف خرما در جمعیت دامی شهرستان خبر داد. 

وی افزود: خرما بدلیل میزان بالای مواد قندی موجود در ان می‌تواندباعث افزایش اسید لاکتیک در شکمبه ونهایت در خون دام شود. 

وی در ادامه این گفت‌و‌گو بیان داشت: اسیدوز از جمله بیماری‌های مدیریتی در گله‌های گوسفند است که در اثر سوءمدیریت در چرا و تغذیه دام با مواد قندی، گندم، جو، خرما و... با علائمی مانند بی حالی، بی اشتهایی، اسهال، از دست دادن اب بدن ومرگ حیوان بروز می‌کند؛ که با مدیریت میزان مصرف وافزایش تدریجی مصرف غلات، خرما و سایر مواد قندی قابل تخمیر در شکمبه در خوراک دام هاقابل کنترل است.

برچسب ها: برداشت خرما ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.