نخستین زرشک بی دانه دنیا تا پایان امسال در خراسان جنوبی معرفی و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آریان پور - زراعتگر محقق و مروج ارشد زرشک و عناب کشور گفت: زرشک بی دانه به عنوان یک محصول غذایی تنها در ایران شناخته شده است و هیچ کشوری در دنیا به جز ایران این محصول را کشت و توسعه نداده است.

او افزود: تیپ زرشک دانه دار در ارتفاعات و مناطق کوهستانی برخی کشور‌های اروپایی و آسیایی دیده می‌شود، اما ۱۰۰ درصد سطح زیرکشت و تولید زرشک بی دانه دنیا در ایران قرار دارد که بیش از ۹۷ درصد آن طبق آمار سال ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی است.

زراعتگر ادامه داد: میزان سطح زیرکشت زرشک در کشور حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۲۷ هزار و ۲۰۰ هکتار آن مربوط به خراسان جنوبی است. علیرغم تولید انحصاری این محصول در ایران، اما پژوهش‌های مرتبط با آن تاکنون مغفول مانده است.


بیشتر بخوانید


محقق و مروج ارشد زرشک و عناب کشور بیان کرد: از سال ۱۳۸۸ طرح شناسایی وجمع آوری ژنوتیپ‌های برتر زرشک بی دانه کشور آغاز شده است و موفقیت‌هایی در این زمینه حاصل شده است. از بین توده‌های محلی و کلون‌های تجاری، ژنوتیپ امید بخش B۴ انتخاب شده است که امیدواریم تا پایان امسال یا اوایل ۱۴۰۵ به جامعه کشاورزی معرفی شود.

او گفت: ژنوتیپ B۴ از میان ۱۱۴ ژنوتیپ زرشک دانه دار و بی دانه انتخاب شده و دارای ویژگی‌هایی مانند عملکردی بین ۱ تا ۱.۵ برابر کلون تجاری زرشک بی دانه، وزن حبه ۲ برابر زرشک معمولی، رسیدگی ۱۵ روز دیرتر و قدرت پاجوش دهی بالا و رنگ روشن و کرم مانند شاخساره، از خصوصیات آن است.

زراعتگر تصریح کرد: این ژنوتیپ از خار‌های ریز و کم‌تری نسبت به کلون تجاری زرشک بی دانه بر خوردار است و می تواند صدمات ناشی از انجام امور هرس، تربیت و همچنین برداشت زرشک که ناشی از وجود خار‌های بلند آن است را کاهش دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۴
امیدوارم رو رنگ و بو و مزه اش تاثیری نداشته باشه