
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - احمدی، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، عمدهترین انواع بیماریهای شناخته شده هستند و متاسفانه حدود ۸۵۰ نوع از این بیماریها شناسایی شدهاند.
او با بیان اینکه ۵۰ درصد بیماریهای دنیا و ۶۰ درصد عوامل بیماریزای عفونی منشا حیوانی دارند، افزود: ۷۰ درصد بیماریهای مشترک، منشا حیات وحش دارند و متاسفانه ۷۵ درصد بیماریهای نوپدید و بازپدید نیز منشا حیوانی دارند.
این موضوع ضرورت اطلاعرسانی و پیشگیری جدی را نشان میدهد. احمدی با هشدار به اینکه حدود ۷۰ درصد مردم در معرض خطر ابتلا به این بیماریها هستند، بیان کرد: دامداران، قصابان، سلاخان، آشپزان، کودکان، سالمندان، مادران، طبیعتگردها، ماموران محیط زیست و دامپزشکان بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در ادامه به وضعیت بیماریهای دامی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته بیماری طاعون در کشور بسیار شایع بود اما با واکسیناسیون و استقبال مردم، این بیماری کنترل و ریشهکن شد و اکنون از کشورهای عاری از طاعون هستیم؛ در مورد بیماری سیاه زخم نیز خوشبختانه در حال حاضر مشکلی در استان وجود ندارد.
اما بیماری تب مالت که واکسیناسیون برای آن وجود دارد، همچنان در استان مشاهده میشود. همچنین در سال ۹۹ شاهد همهگیری وحشتناک آنفولانزا بودیم که با تلاشهای انجام شده، این بیماری نیز کنترل شد.
او عنوان کرد: در خصوص راههای انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان می توان به ارتباط مستقیم با مایعات و ترشحات بدن دام و فرآوردههای آن و همچنین ارتباط غیرمستقیم از طریق خاک، آب، مواد غذایی، ادرار و مدفوع دام، خوردن غذای نیمپز یا شیر غیرپاستوریزه و هوا، از جمله راههای انتقال این بیماریها هستند اشاره کرد.
احمدی در پایان بر رعایت بهداشت فردی، مصرف لبنیات پاستوریزه، عدم تماس مستقیم با دام و فرآوردههای آن و واکسیناسیون دامها به عنوان راههای پیشگیری از این بیماریها تاکید و تصریح کرد: با توجه به اینکه ۷۵ درصد سبد خانوار از محصولات پروتئینی تشکیل شده است، از مردم تقاضا داریم در هنگام خرید این محصولات به آرم سازمان دامپزشکی توجه کنند.