
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا - سید علی گلچین، دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: قاچاق، بلای جان اقتصاد و تولید است و میتواند واحدهای تولیدی فعال را با مشکل مواجه کند.
او افزود: وضعیت قاچاق در خراسان جنوبی نسبت به برخی استانهای دیگر، از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان، بهتر است بیشتر به عنوان معبر و گذرگاه قاچاق مورد استفاده قرار میگیرد.
گلچین بیان کرد: تبلیغِ جذابیت مصرف کالای قاچاق و قیمت ارزانتر یکی از عوامل اصلی قاچاق است و برای مقابله با این پدیده، باید نظارتها به صورت هوشمندانه و سیستماتیک انجام شود.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی ادامه داد: شفافسازی مسیر عرضه کالا از مبدا تا مقصد را ضروری میدانیم و مسیر عرضه کالا باید در سامانهای جامع ثبت شود تا نظارت بر کالاهای وارداتی و مجاز به صورت عمده امکانپذیر باشد.
او با اشاره به آغاز فعالیت گشتهای نظارتی در آستانه سال تحصیلی جدید، عنوان کرد: این گشتها با هدف حمایت از کالای ایرانی و جلوگیری از عرضه کالای قاچاق در فروشگاهها، فعالیت خود را آغاز کردهاند؛ اگرچه نمیتوان منکر وجود کالای قاچاق در نوشتافزار شد، اما با همراهی مردم میتوان این مشکل را به حداقل رساند.
گلچین فرآوردههای نفتی و البسه را از جمله کالاهایی عنوان کرد که بیشترین حجم قاچاق کشف شده در استان را به خود اختصاص دادهاند و شفافسازی مسیر عرضه کالا از مبدا تا مقصد و استفاده از سامانههای جامع، نقش مهمی در جلوگیری از قاچاق ایفا میکند.