
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - آنتون یودوکیموف، متخصص مغز و اعصاب، خاطرنشان میکند که استفاده مداوم و منظم از هدفون میتواند منجر به آسیبهای صوتی شود و همچنین ممکن است در ایجاد بیماریهای عصبی نقش داشته باشد.
کارشناسان نسبت به افزایش بروز اختلالات شنوایی ناشی از استفاده مداوم از دستگاههای الکترونیکی، به ویژه در گروههای سنی جوانتر، هشدار میدهند.
در گذشته، کاهش شنوایی معمولاً پس از ۵۰ سالگی، به عنوان یک فرآیند مرتبط با سن، مشاهده میشد. امروزه، علائم کاهش شنوایی در یک نفر از هر پنج نفر زیر ۲۰ سال گزارش شده است.
دکتر آنتون یودوکیموف، متخصص مغز و اعصاب، میگوید: "مناطق خاصی از مغز به طور طبیعی عملکرد خود را متوقف میکنند و منجر به مرگ نورونها و جایگزینی آنها با بافت همبند میشود که در نهایت منجر به ایجاد بیماریهای عصبی میشود. "
از سوی دیگر، دکتر نیکیتا دکابولیتسف، متخصص شنوایی، خاطرنشان میکند که تعداد فزایندهای از نوجوانانی که از هدفون برای گوش دادن به موسیقی با صدای بلند استفاده میکنند، به دلیل مشکلات شنوایی به کلینیکها مراجعه میکنند.
او اضافه میکند: «هنگامی که کمشنوایی یا از دست دادن شنوایی رخ میدهد، مراجعه به پزشک در روز اول، دوم یا سوم ضروری است. هرچه پاسخ سریعتر باشد، احتمال بهبودی شنوایی بیشتر است.»
او هشدار میدهد که تأخیر در درمان میتواند منجر به مزمن شدن کمشنوایی شود و فرد مبتلا را مجبور به استفاده دائمی از سمعک کند.
برای جلوگیری از این خطرات، پزشکان بر اهمیت استفاده از تنظیمات ایمنی موجود در تلفنهای هوشمند تأکید میکنند. حداکثر صدا را میتوان با استفاده از ویژگی «ایمنی هدفون» تنظیم کرد که به کاهش قرار گرفتن در معرض سطوح دسیبل مضر کمک میکند.
هدفونهای روگوشی نیز توصیه میشوند، زیرا نسبت به هدفونهایی که مستقیماً در کانال گوش قرار میگیرند، ضرر کمتری دارند.
با این حال، عامل تعیینکننده همچنان خود سطح صدا است و کارشناسان توصیه میکنند که آن را از ۸۰ ٪ حداکثر صدای دستگاه بالاتر نبرید.
منبع: Vesti.ru