
باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - بابک یکتاپرست کارشناس آموزش سازمان اورژانس کشور در گفت و گو با با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اشعه فرابنفش یا UV ،Ultra نوعی پرتوی نوری نامرئی است که از خورشید و برخی منابع مصنوعی مانند لامپهای مهتابی و دستگاههای برنزهکننده سولاریوم ساطع میشود.
به گفته وی طول موج آن کوتاهتر از نور مرئی و بلندتر از اشعه ایکس است، به همین دلیل چشم انسان به طور مستقیم قادر به دیدن مستقیم آن نیست.
بابک یکتاپرست ادامه داد: شایعترین بخشهای در معرض آسیب توسط اشعه UV اثر منفی بر پوست مانند آفتابسوختگی شامل قرمزی، تاول درد پوست، پیری زودرس پوست، چروک، افتادگی و لکهای تیره است.
وی بیان کرد: از دیگر عوارض اشعه فرابنفش زیاد بروز سرطان پوست مثل ملانوما، سرطان سلول بازال و سلول سنگفرشی ، اختلالات رنگدانهای مانند کک و مک و ملاسما همچنین اثر منفی بر چشم مانند آبمروارید، کدر شدن عدسی چشم، التهاب قرنیه و بهخصوص پس از مواجهه با برف یا آب است.
بابک یکتاپرست تصریح کرد: اثر اشعه زیاد فرابنفش بر سیستم ایمنی جدی است به طوریکه سبب تضعیف ایمنی بدن، صدمه به عملکرد سلولهای ایمنی پوست، افزایش ریسک عفونت و برخی بیماریهای خودایمنی در افراد خواهد شد.
به گفته وی کودکان و نوجوانان به دلیل پوست نازکتر و حساستر، افراد با پوست روشن ، بیماران پیوند عضو، افراد سالخورده و افراد با سابقه قبلی سرطان پوست بیشتر در معرض آسیب ناشی از اشعه فرابنفش قرار خواهند گرفت.
کارشناس آموش سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: راه های پیشگیری از آسیبهای uv عبارتند از استفاده از کرمهای ضدآفتاب با spf بالای ۳۰، نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در آفتاب، پوشیدن لباسهای آستینبلند، شلوار، کلاه لبهدار، عینک آفتابی با محافظ UV،خودداری از خروج از منزل در ساعات اوج تابش ، استفاده از سایهبان، چتر و چادر به خصوص برای کودکان و سالمندان است.