
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها در بین زنان در سراسر جهان است و به دلیل تأثیر جدی آن بر زندگی افراد مبتلا، یک چالش بزرگ سلامتی محسوب میشود.
ایجاد این بیماری با عوامل متعددی از جمله ژنتیک، سبک زندگی و سلامت عمومی مرتبط است. تحقیقات علمی مداوم با هدف درک بهتر این عوامل برای توسعه استراتژیهای پیشگیرانه و درمانی مؤثر که به کاهش میزان بروز و بهبود میزان بقا کمک میکنند، انجام میشود.
در این راستا، یک مطالعه جدید نشان داده است که اضافه وزن با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه، به ویژه افراد مبتلا به بیماری قلبی، مرتبط است.
در این مطالعه، محققان دادههای سلامت مربوط به ۱۶۸۵۴۷ زن یائسه را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) افزایش مییابد.
بر اساس نتایج بدست آمده، هر ۵ کیلوگرم بر متر مربع افزایش در BMI با ۳۱ درصد افزایش خطر در زنان مبتلا به بیماری قلبی در مقایسه با ۱۳ درصد افزایش در زنان بدون بیماری قلبی همراه بود.
شاخص توده بدنی (BMI) با تقسیم وزن فرد بر مجذور قد او محاسبه میشود و در سراسر جهان برای طبقهبندی وزن به کموزن، سالم، دارای اضافه وزن یا چاق استفاده میشود.
محققان تخمین زدند که ترکیب اضافه وزن و بیماری قلبی میتواند منجر به ۱۵۳ مورد اضافی سرطان سینه در هر ۱۰۰۰۰۰ زن در سال شود. با این حال، این مطالعه ارتباطی بین دیابت نوع ۲ و افزایش خطر ابتلا به آن نشان نداد.
دکتر هاینز فریسلینگ، محقق ارشد آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، تأکید کرد که این یافتهها میتواند برای هدایت برنامههای غربالگری سرطان سینه بر اساس خطر ابتلا استفاده شود.
وی افزود که این یافتهها باید تحقیقات بیشتر را برای گنجاندن زنان مبتلا به بیماری قلبی در آزمایشهای کاهش وزن برای پیشگیری از سرطان تشویق کند.
این مطالعه نقش بافت چربی را در تولید استروژن برجسته میکند که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. این یافته از تحقیقات قبلی دانمارکی که نشان میدهد چاقی خطر مرگ را در بازماندگان سرطان سینه تا ۸۰٪ افزایش میدهد، پشتیبانی میکند.
محققان همچنین مشکلات سلامتی مرتبط با وزن، مانند فشار خون بالا و قند خون بالا را با افزایش ۷۰ درصدی خطر عود سرطان مرتبط دانستند. این به دلیل سندرم متابولیک است که التهاب را در بدن تحریک کرده و پاسخ ایمنی در برابر سلولهای سرطانی را تضعیف میکند.
این مطالعه در مجله Cancer منتشر شده است.
منبع: روسیا الیوم