استرس و اضطراب می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت روان کودکان بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس امام‌جمعه  - در پی جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران، بسیاری از افراد به ویژه کودکان و نوجوانان، استرس و اضطراب را تجربه کرده‌اند. این احساسات حتی در دوران کنونی (آتش‌بس) نیز ادامه دارد و نگرانی از وقوع دوباره حملات، ذهن بسیاری را مشغول کرده است.

در همین راستا، ریحانه صبور نژاد، روانشناس و استاد دانشگاه گفت: ظرفیت افراد در برابر استرس متفاوت است و این استرس می‌تواند ناشی از بحران‌های مختلفی همچون جنگ، طلاق، ازدواج و تولد فرزند باشد.

این روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که ادامه‌دار شدن استرس‌ها در کودکان و نوجوانان می‌تواند به اضطراب تبدیل شود، افزود: والدین باید فرزندان خود را از اخبار و تصاویری که ممکن است برای آن‌ها آسیب‌زا باشد، دور کنند.

ریحانه صبور نژاد ادامه داد: کودکان براساس موقعیت حساس سنی خود توانایی تجزیه و تحلیل انتزاعی ندارند و نمی‌توانند مفاهیم پیچیده را درک کنند؛ به همین دلیل این موضوع می‌تواند فشار روانی زیادی بر آن‌ها وارد کند.

این روانشناس تصریح کرد: والدین باید در کنار فرزندان خود باشند، با آن‌ها همدلی کنند و احساساتشان را درک کنند. همچنین، بازی‌های آموزشی که ارزش‌های مثبت را منتقل می‌کنند، می‌توانند به کاهش استرس کودکان و نوجوانان کمک کنند.

 وی بر اهمیت تاب‌آوری و خویشتن‌داری در فرزندپروری تأکید کرد و گفت: والدین باید خود نیز بر روی مدیریت استرس خود کار کنند.

صبور نژاد توصیه کرد: در برخی مواقع، والدین نمی‌توانند به تنهایی به فرزندان خود کمک کنند و بهتر است از مشاوران روانشناسی متخصص کمک بگیرند.

 او همچنین گفت: داستان‌های شخصیت‌های مذهبی مانند حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) می‌توانند الگوهای مقاومتی را برای فرزندان معرفی کرده و باعث کاهش استرس کودکان و نوجوانان شوند.

 این استاد دانشگاه گفت: ترس و اضطراب نه تنها در کودکان بلکه در بزرگترها نیز وجود دارد و این موضوع نیازمند توجه و مدیریت صحیح است تا بتوانند الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.

صبور نژاد ادامه داد: ترس و استرس واکنش‌های طبیعی بدن هستند که به عنوان سیگنال‌هایی برای دفاع از خود عمل می‌کنند. مغز ما، مسئول مدیریت هیجانات است و در مواقع خطر، بخش مذکور  فعال می‌شود.

این روانشناس با بیان این که هر فرد بسته به ظرفیت روانی خود در شرایط جنگی و استرس‌زا واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهد؛ تصریح کرد: هموطنان در مواقع استرس‌زا باید از اخبار منفی فضای مجازی دور شوند.

ریحانه صبور نژاد گفت: خواندن زیارت‌ها، دعاها و قرآن‌ها باعث آرامش قلب و کاهش استرس می‌شود و معنویت می‌تواند به افزایش تاب‌آوری و کاهش استرس کمک کند.

این استاد دانشگاه افزود: روش‌های مدتیشن نیز به کاهش فشارهای روحی، استرس و اضطراب کمک می‌کند. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۱ تير ۱۴۰۴
با شکلات و بستنی